avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume

Buna ziua.As dori sa stiu ce proceduri trebuiesc facute pt a schimba numele copilului,adica sa aibe si numele meu de familie.Mentionez ca eu cu tatal copilului nu sunt casatorita,dar copilul este recunoscut de tata.Precizez ca tatal este de acord cu aceasta procedura.Stiu ca trebuia din maternitate declarat acest lucru,dar nu mi-am dat seama pe moment.Ce ma sfatuiti?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:24, 26 Iulie 2016
Mergeti la stare civila a locului dvs. de domiciliu. Din moment ce copilul este deja pe numele tatalui nu vad de ce mai doriti si numele dvs. Ulterior dvs. va puteti casatori cu tatal copilului sa luati numele acestuia dupa casatorie si gata sunteti toti pe acelasi nume, casatoriti si fericiti. E si mai iaftin si mai lejer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta concubină nu mă lasă să-mi văd copilul și respinge orice drept pe care l-aș putea avea. cum pot face să figurez ca tată al copilului în certificatul de naștere? cosminwon cosminwon Buna ziua! Ma numesc Cosmin si am un copil aparut in urma unei relatii de 4 ani. Din luna a 3-a de sarcina,eu si fosta mea prietena/concubina ne-am ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii copilului cand tatal nu se afla in tara iar parintii nu sunt casatoriti ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in urmatoarele zile. Problema este ca tatal copilului se afla in Australia, tara lui de origine si din cauza ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil 12 ani CristinaMorosan CristinaMorosan Buna ziua. Am si eu un baiat de 12 ani. Cand s-a nascut copilul nu eram casatorita si tatal lui nu era in tara, asa ca pe certificatul copilului nu este trecut ... (vezi toată discuția)