avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara neplatita

buna ziua,
deranjez din nou cu cateva chestiuni.....am divortat anul trecut, custodia fetitei este comuna insa cu domiciliul la mine iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara (in sentinta nu este nimic specificat legat de vreun program de vizita). toate bune si frumoase pana aici....intre timp dumnealui a fost plecat din tara, pana la inceputul acestui an. cat a fost plecat (vreo 7luni) n-a trimis decat 150 euro,bani pe care ii pot dovedi cu chitantele de la western. prin ianuarie am fost la sectia de politie si am facut o plangere privind neplata pensiei alimentare....trecusera aproape 4luni de cand nu mai trimisese el nici un ban.
la revenirea lui in tara, lucrurile s-au schimbat...la momentul respectiv m-am bucurat pentru a lasat de inteles ca s-a schimbat si are regrete privind situatia care se crease (pot spune ca a fost un bun actor); venea si iesea cu fata, au fost weekend-uri cand a luat-o cu el....per total era o alta atmosfera. incet-incet lucrurile au luat o alta intorsatura si din discutiile purtate zilnic, am hotarat sa mai dam o sansa la ceea ce a fost candva....tot atunci s-a intamplat sa si retrag plangerea facuta la politie (probabil o mare greseala facuta de mine). eram incantata de ceea ce se intampla, de faptul ca fetita era mult mai linistita, mai ales ca incepuse sa-si petreaca timp si cu tatal, ca nu ne mai vedea certandu-ne etc....dar chiar si asa, n-a avut confirmarea ca mami si tati s-au impacat (ceva parca nu ma lasa sa spun lucrul acesta). el cand a ajuns in tara, avea o relatie cu altcineva, lucrul pe care l-am inteles dar in momentul in care am hotarat sa ne mai dam o sansa, am fost foarte clara ca nu doresc o viata dubla. ulterior m-a asigurat ca cealalta relatie s-a terminat, insa in timp am constat ca nu este asa....cand nu era cu mine, era cu cealalta (precizez faptul ca nu apucasem sa ne mutam din nou impreuna, ci stateam separat...in weekend-uri eram la el, cu tot cu fetita).
cand a explotat bomba cum ca el ducea o viata dubla, lucrurile au luat o alta intorsatura....eu am pus punct si gata (nu sunt sigura daca si cealalta a facut la fel, insa in momentul acesta nu ma mai intereseaza .... situatia in sine, m-a scarbit enorm) si de aici au revenit certurile si scandalurile, bineinteles ca cele mai multe legate de bani.
ne-am intalnit intr-o seara sa vada fata si i-a intins 100lei (sub pretextul sa-si ia pepene) iar cand l-am intrebat de restul, mi-a raspuns "ii iei pepene si din restul mai scazi din datorie)...la vreo sapt. m-a sunat sa ne intalnim si mi-a dat 50lei si mi-a zis ca incearca la cateva zile sa vina sa-mi lase bani pt fata. sapt trecuta i-am sugerat o varianta...cum el niciodata n-are bani gramada (el in continuare ce castiga, mananca si bea), sa-mi dea in fiecare sapt cate 100lei pt fata...la inceput a fost ok, insa discutia a degerat in amenintari, injurii etc si singur a hotarat sa-mi dea 15lei/zi....facuse un calcul si mi-a zis ca ies in castig intr-o luna: pe deoparte se achita de pensia alimentara (245lei) si mai plateste si din urma (conform sentintei are de platit pensie incepand cu februarie 2015). discutia am purtat-o martea trecuta telefonic si seara ne-am intalnit intamplator si mi-a intins cei 15lei....bineinteles ca de atunci n-am mai vazut alti bani...din contra, m-a rugat chiar sa vorbesc cu fata si sa-i spun sa nu-l mai sune sau sa-i trimita mesaje.
cum i-am spus-o si lui (si a recunoscut) treaba cu 15lei/zi e mai mult decat o bataie de joc; nu stau sa alerg prin oras in fiecare zi, ca sa-mi dea el 15lei. la un moment dat chiar mi-a zis ceva de genul "eu vreau sa-ti dau banii astia, dar tu nu-i vrei.atunci nu-ti mai dau nimic si da-ma in judecata".
a nu se intelege ca nu vreau....indiferent cat este pensia alimentara, pe mine m-ar ajuta; cu totii stim ce inseamna sa ai un copil, sa fie la scoala, sa aibe nevoi sau sa ceara ceva etc. Dar nu vreau sa-l mai las sa-si bata joc, dar totodata vreau sa lupt pt drepturile copilului.
M-am tot interesat in stanga si-n dreapta de ce sa fac sau cum sa procedez de acum incolo...parerile sunt impartite, chiar si la avocati si sincer nu-mi permit sa platesc cate o consultanta la fiecare in parte.
el in momentul de fata lucreaza, dar nefiind prost, o face la negru ca sa nu am de ce sa ma leg.
cu siguranta ultimii bani primiti de la el (165lei) luna aceasta, ma trag in jos si nu ma pot duce sa-i mai fac vreo plangere. poate doar sa astept 3luni in care sa nu mai primesc nimic.
de executor nici nu poate fi vorba...el neavand nici un fel de bun pe numele lui. pe cine sa execut silit?
sa stabilim ceva pe cale amiabila nici atat....nu este persoana care sa faca asa ceva. daca am putea disparea din peisaj, probabil ar fi cea mai buna solutie.

acum va intreb.....faptul ca mi-am retras in febr acea plangere, sterge datoria lui din febr.2015 pana la momentul respectiv? are vreun rost sa-i mai fac plangere la politie acum sau peste 3luni? sau sa ma plimb prin instanta? exista varianta sa cer poprire pe veniturile mamei lui care lucreaza cu forme legale (dar in Italia)? recunosc ca aceasta ultima varianta precizata nu am verificat-o, insa am auzit ca s-ar putea, de aceea va si intreb.
si inca ceva: daca nu vreau sa-si vada copilul decat in prezenta mea, ce poate sa mi se intample? ultima data cand a vazut-o, acum vreo luna de zile, a iesit cu scantei; l-am simtit la telefon ca este baut (si chiar asa era) si n-am vrut sa o las cu el si totusi mi-a luat-o de am turbat vreo 2ore la telefon. eram cu fetita in parc si a sunat-o sub pretextul ca vine sa iasa cu ea. i-a zis sa vina la mine sa-mi ceara bani ca sa-si ia ceva de la magazin, iar el o s-o astepte sa plece impreuna, dar mie sa nu-mi spuna nimic. totusi fetita mi-a spus si i-am zis ca nu este frumos ceea ce o invata tati. am mers cu ea la magazin, ei continuand sa vb la telefon....doar mi-am intors spatele si fetita disparuse. ulterior ea mi-a povestit ca s-a dus totusi dupa el (nu mai zic ca el o astepta la o distanta destul de indepartata de unde eram noi) pt ca ii zisese ca daca nu vine ea, vine el sa o ia cu forta....fata s-a speriat probabil si i-a facut jocul. pret de vreo 2ore am stat numai pe telefon, rugandu-ma de el sa-mi spuna unde sunt sau sa vina inapoi sa aduca fata. nu m-am ales decat cu injuraturi si amenintari de genul "daca vreau sa-ti iau fata, o iau si de langa tine". intr-un final am recuperat-o, probabil pt ca starea lui de ebrietate (bause si de fata cu fetita) era destul de avansata si vroia sa plece acasa




Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:10, 26 Iulie 2016
Nu puteti executa silit pe mama fostului sot.
1.Depuneţi plângere la Parchet pentru neplata pensiei alimentare dacă suma stabilită prin sentinţă este mai mare.
2.Faceţi executare silită pe datoriile pe care le are, chiar dacă vă costă şi nu recuperaţi nimic - datoria se prescrie după 3 ani dacă nu aţi făcut nici un act pentru recuperarea ei; dacă în următorii 3 ani îi intră bani în cont, aceia se blochează automat şi se reia executarea.
3.Înregistraţi convorbirile telefonice cu ameninţări, injurii şi faceţi-i poze domnului sau filmaţi-l în stare de ebrietate
4.Neavând program de vizită stabilit de instanţă, nu sunteţi obligată să lăsaţi fata să plece cu el, neînsoţită. Unde a băut domnul în prezenţa fetiţei? A dus-o la birt?
Şi dacă fata are întâlniri în prezenţa dvs., fotografiaţi, filmaţi, arhivaţi, să aveţi dovezi că nu aţi sabotat relaţia tată-fiică.
- zilele acestea chiar mi-am instalat pe telefon un program de inregistrare a tuturor apelurilor (primite si date), ca sa le pot salva pe cele de la el.
- de baut, a baut de fata cu fetita nu la birt ...
- exclus sa merg la executor...la fel ca si mine, are si el rate neplatite (chiar si facturi de telefonie mobila), pentru care este cautat. eu lucrand cu forme legale, am de ceva vreme poprire pe salariu. cunoscandu-l, nu-si va legaliza nimic in urmatoarea perioada pt ca stie pe unde are de plata
- conform sentintei, are de plata 243,75lei/lunar, incepand cu luna febr. 2015....in total 18luni, din care s-a achitat de 3luni cat a fost plecat si "maruntisul" primit luna aceasta - cei 165lei .... e vorba de multi bani, care pe langa faptul ca m-ar fi ajutat ma trag si in jos; pensia alimentara fiind considerata venit, eu nu i-am putut face fetitei bursa la scoala. singurul avantaj, il am la centrul unde sta dupa orele de la scoala (un fel de after-school), unde ma cunoaste lumea de cand eram copil si atunci au primit-o si pe ea, fara sa platesc. este o asociatie a bisericii din zona in care locuiesc, care ajuta persoanele cu probleme.
- voi tine cont de sfat si le voi face poze cand se vor intalni...

Deci, nu-mi ramane decat sa fac plangere la parchet .... pot sa o depun imediat sau e nevoie sa astept sa mai treaca o perioada de timp? cum ar trebui formulata? multumesc
Doamnă, nu poate lucra la nesfârşit la negru. Dacă nu-i faceţi executare silită, datoria se şterge.Din 3 în 3 ani, dar înainte de împlinirea celor 3 ani, trebuie reluată executarea, este vorba de o datorie.Până la urmă va ajunge la pensie şi tot va trebui să plătească.
Nu lăsaţi să treacă timpul, cu siguranţă el, dacă ar fi în locul dvs., nu v-ar lăsa să trăiţi.
Cu plângerea penală nu rezolvaţi nimic, trebuie să-i demonstraţi reauavoinţă, ori el, dacă nu are serviciu legal, poate spune că nu şi-a găsit serviciu.În cel mai bun caz, poate fi amendat pentru abandon sau condamnat. Copilul nu câştigă nimic din asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia Buna ziua!Numele meu este Koreh silvia Maria si as avea o intrebare si o rugaminte la dumneavoastra.Cu fosul concubin am o fetita de 1 an si 5 luni,in aprilie ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile. Luc1a Luc1a Buna! Sunt mamica unei fetite de cinci ani care se afla in custodia mea in urma procesului de divort si stabilirea custodiei acesteia. In urma cu doua luni eu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Sapuntzakis Alina Sapuntzakis Alina Buna ziua. Tatal fetitei mele refuza sa plateasca pensia de intretinere inca de cand s-a incheiat divortul.Nu a platit-o niciodata,si nici nu s-a in teresat de ... (vezi toată discuția)