avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notariale

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un teren al carui valoare este 1200 euro.Pentru a vedea ce costuri implica acest lucru,am facut o simulare a taxelor notariale pe internet si rezultatul a fost ca eu voi achita suma de 186 ron (pentru autentificare ctr.vanzare -cumparare)+ 8ron (pentru taxa intabulare) , iar vanzatorul va achita o taxa de 107 ron.
Astazi sotul meu a fost la un notar pentru a programa perfectarea actelor si surpriza, eu trebuie sa achit taxa in valoare de 438 ron iar vanzatorul taxa de 166 ron.
Ma puteti lamuri ce ar putea reprezenta diferenta de 244 ron dintre suma rezultata in urma simularii efectuata in concordanta cu taxele notariale publice si suma pe care trebuie sa o achit notarului?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:47, 26 Iulie 2016
Onorriile notarilor pot varia, intre un minim si un maxim impuse de lege. Probabil in spatele calculatorului de pe internet au fost niste onorarii orientate spre minim, iar noatrul la care ati autentificat efectiv actele avea unele spre maxim. Sau poate calculatorul de pe net nu era actualizat.
Sau cine stie ce buba o mai fi fost in spatele acelui calculator, ca doar nu va garanteaza nimeni ca diverse bazaconii de pe internet sunt apoi obligatorii in viata reala pentru notari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare suma sce76 sce76 Buna ziua .Va rog sa-mi spuneti care este suma minima care se poate declara la incheierea unui contract de vanzare cumparare a unui imobil.Exista un minim in ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale prima casa roxys roxys Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarele problemutze: 1. In cazul in care vand un apartamanet unor persoane care cumpara prin ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale vanzare apartament LUMINITA1054 LUMINITA1054 Buna ziua, Vreau sa vand un apartament cu 2 camere, cu plata in 2 rate,la pret total de 17000 euro, din care avans 9000 euro .Care sunt taxele notariale care ... (vezi toată discuția)