avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nereguli privind plata soferilor pe comunitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nereguli privind plata soferilor pe comunitate

Buna ziua,lucrez sofer pe tir in comunitate.Firma mama este din italia si a deschis si in romania o firma cu 11 cap tractor ce trage pt el remorcile firmei mama.Problema este ca avem contracte de munca la 8 ore.Nu se platesc ore suplimentare,ore de noapte,concedii neplatite, si nu semnam statul de plata,diurna si salariul sunt virate in cont cu o intarziere de o luna si concediul de odihna cu cfs adica concediu fara salar pe care il semneaza patronul fara acordul angajatului,Vreau sa stiu daca pot sa rezolv ceva sa-mi recuperez datoriile de la cas si pensii,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 31 Iulie 2016
Sunteti angajat la firma din Romania?
1. Daca c.i.m.este semnat de un angajator roman, atunci nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....

De asemenea, neplata drepturilor salariale mai poate face obiectul unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca;unei proceduri de mediere sau chiar a unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa.

2. Daca c.i.m.este semnat de un angajator italian, atunci puteti solicita sprijinul Ambasadei României în Republica Italiană - Biroul Ataşatului pe Probleme de Muncă şi Sociale,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz firme bunul666 bunul666 VREAU SA DAU IN JUDECATA FIRMA LA CARE LUCREZ CA SOFER PENTRU NEPLATA ORELOR SUPLIMENTARE SI PROGRAM ABUZIV. AS VREA SA STIU DACA AM SANSE DE CASTIG ? (vezi toată discuția)
Incalcari abuzive Andrei1711 Andrei1711 Buna ziua!Sunt instructor intr-o baza de agreement.Din Luna iunie anul current nu mi s-a mai platit decontul de combustibil pe motiv ca nu detin auto ... (vezi toată discuția)
Sefa vrea sa-mi dea preaviz gabihope gabihope Buna ziua,azi sefa m-a anuntat ca vrea sa-mi dea preaviz pt ca magazinul merge prost si ar vrea sa-l inchida,dar eu cred ca vrea sa scape de mine,pt ca a spus ... (vezi toată discuția)