avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt cele 12 luni anterioare nasterII copilululi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt cele 12 luni anterioare nasterII copilululi fata de care se calculeaza indemnizatie CCC?

Buna ziua. Cum se considera aceste 12 luni? Concret pentru o mama care a nascut in 5 octombrie 2015, in cele 12 luni pentru calculul indemnizatiei intra si luna octombrie? Nu pentru acordarea indemnizatiei, ci pentru calcularea cuantumului. Si daca da, intra integral, sau doar pana in data de 5?
Sau cele 12 luni sunt octombrie 2014-septembrie 2015? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 27 Iulie 2016
Daca a nascut in octombrie 2015, perioada eligibila pentru CCC :
- dupa vechile prevederi : noiembrie 2014 - octombrie 2015

- dupa noile prevederi: noiembrie 2013 - octombrie 2015.

In calculul celor 12 luni eligibile se ia in considerare si luna nasterii copilului.

art.3 din OUG 111/2010

....
(6) Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta venit net pentru calcul indemnizatie crestere copil max300 max300 Buna ziua! Am nascut pe data de 8 octombrie 2014. Intrebare: pentru calculul indemnizatiei de crestere copil se iau in vedere veniturile obtinute in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil 2016 irux_c irux_c Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu modalitatea de calcul a indemnizatiei de materinate, respectiv cea pentru cresterea copilului in contextul ... (vezi toată discuția)