avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Lipsește CNP-ul în certificatul adeverinței de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Lipsește CNP-ul în certificatul adeverinței de naștere român. Unde îl pot primi?

Bună ziua, sunt cetățean al RM și m-am întâlnit cu așa o problemă în certificatul meu de naștere român lipsește Codul Numeric Personal. Acest certificat l-am primit în 2010 în baza cetațeniei române al tatălui meu care era cetățean înainte de a mă naște. Certificatul de naștere a fost facut prin ambasada României în Moldova. Fără acest cod eu nu îmi pot face buletin de identitate român. Ieri am fost la Secția 13 de Poliția, sectorul 3 din București pentru a depune actele pentru a primi buletin român și am fost respins din cauză că lipsește cnp-ul și am întrebat cum pot soluționa această problemă și mi-au spus să plec înapoi în RM la Consulatul Român căci acolo mă vor ajuta. Astăzi am fost la Consulat și ei mi-au spus că nu se ocupă cu așa ceva și că trebuie să mă întorc în București, să plec la Primăria sectorului 1 din București și acolo ei îmi vor oferi acest cnp. Eu vreau să știu precis unde îl pot primi de aia si cer ajutor de la voi. Mulțumesc anticipat
Cei de la ambasada au dreptate. Va adresati la starea civila Sc.1 Bucuresti. Acolo este fisa consulara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea pasaportului romanesc in uk Lichiku Lichiku Buna seara. Mă numesc Negru Valeria si deţin dublă cetăţenie, a Republicii Moldova si cea a României. La data de 09.03.2014 mi-am pierdut paşaportul ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de casatorie civila emis de autoritatile straine(libaneze) mariana_mariana mariana_mariana Buna ziua. Sunt cetatean roman cu resedinta in Republica Moldova(am certificat de nastere roman, pasaport simplu electronic roman, nu am buletin de identitate, ... (vezi toată discuția)
Obtinere dovada cetatenie romana in vederea obtinerii cnp Elenacristina Elenacristina Buna ziua cum si de unde se obtine o dovada a cetateniei unei persoane cu dubla cetatenie - romana / americana, cu domiciliul un SUA, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)