avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina

Buna ziua, am o nelamurire ai as avea un pic nevoie de ajutorul vostru.
Doresc sa raman insarcinata dar nu stiu daca voi beneficia de indemnizatie pentru ca am fost angajata la o companie timp 3.6 ani, ulyterior am facut o pauza de 2 luni si ulterior m-am angajat iar si am o vechime de 1 luna.
Trebuie sa am un contract de munca (perioada nedeterminata) 12 luni consecutive si ulterior sa raman insarcinata, sau pot sa raman insarcinata si sa insumez 12 luni pana cand voi avea concediu prenatal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 27 Iulie 2016
12 luni inainte de nasterea copilului.
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :

Art. 2.
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni
venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
...

Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori , nu numai de la unul singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca vreau sa ramân însărcinată Andreea Elena 1992 Andreea Elena 1992 Buna ziua! Daca vreau sa ramân însărcinată si imi dau demisia de unde lucrez acum ...(lucrez de 4ani la ei ) cu o mica pauza de aproximativ o luna ....pt ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de ccc MariF1 MariF1 Bună ziua! Am 2 întrebări legate de indemnizația pentru creșterea copilului: știu că recent s-a schimbat această lege și acum, pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Va rog! Romina Botez Romina Botez Buna, am 18 ani , sunt însărcinată , iar până la naștere nu voi avea decât 1 an de când m-am angajat prima oara ! In acest an am acumulate 6 luni de ... (vezi toată discuția)