avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul celuilalt parinte ca minorul sa paraseasca tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul celuilalt parinte ca minorul sa paraseasca tara

Buna ziua!
Sunt divortata , iar in urma divortului am abtinut custodia copilului. Copilul are 14 ani si urmeaza sa participe la un proiect al scolii care presupune deplasarea in Rep. Moldova.
Este necesar ca tatal lui sa-si dea acordul pentru aceasta iesire din tara?
Are nevoie de pasaport?? Mentionez ca are buletin.
Va multumesc! Numai bine!
Cel mai recent răspuns: karamell , utilizator 17:29, 27 Iulie 2016
Trebuie acordul sotului daca aveti autoritate parinteasca comuna.
Se poate intra in Rep Moldova numai cu cartea de identitate.
Multumesc pt raspuns. In hotararea judecatoreasca se precizeaza ca minorul imi este incredintat mie spre crestere si educare, iar tatal are drept de vizita. Aceasta inseamna autoritate parinteasca comuna? Va multumesc
Ce aveti dvs este incredintare ( exercitati singura autoritatea parinteasca) si nu aveti nevoie de acordul celuilalt parinte.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
mirebire, utilizator
Va multumesc tuturor! Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

14 ani, pasaport, calatorie ContSters101235 ContSters101235 suntem divortati, eu am custodia, iar fiul nostru va implini 14 ani. are nevoie de acordul celuilalt parinte pt a obtine cartea de identitate, pasaportul si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil aser aser Va rog sa-mi spuneti daca am primit custodia copilului meu prin hotarire judecatoreasca ,pot pleca din tara cu copilul numai cu acordul dat de tatal ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)