avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit vinzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit vinzare proprietate

Buna ziua vind un apartament cumparat acum 30 de ani , in anul 2014 la decesul sotului copii au devenit mostenitori prin succesiune Intrebare: cum trebuie calculat impozitul la vinzare,notarul spune ca din cauza succesiuni toti trebuie sa platim un impozit ca si cum locuinta ar fi sub 3 ani ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:40, 27 Iulie 2016
da asa este, fiecare va plati impozit conform cotei parti ce ii revine de apartament, avand in vedere ca decesul a avut loc 2014 se va calcula conform Codului fiscal la o dobandire mai mic de trei ani pentru fiecare mostenitor. Prin pretul pe care il veti incasa va veti face un venit care potrivit legislatiei fiscale din Romania se impoziteaza.
dar partea mea din apartament ,nu partea mostenita dupa sot tot asa se impoziteaza ca si un apartament mai nou de 3 ani?
nu. partea dvs dobandita la o data mai mare de trei ani ca bun comun se va impozita conform algoritmului privitor la dobandire mai mare de trei ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe o locuinta mostenita silviubulgaru silviubulgaru Acum 2 ani in urma decesului sotiei am mostenit o locuinta , proprietate a fostei sotii (urmare a decesului parintilor ei).Acum la vanzare care e impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament Mathushalem Mathushalem Salutari amicilor Avocatnet...Va rog sa-mi spuneti daca in afara taxei de 3% datorata statului pentru tranzactionarea unui apartament in val. de 19.500 €, ... (vezi toată discuția)
Impozit de 3% la vanzare pentru imobilului mostenit andreiadmin andreiadmin Va rog daca se poate o clarificare importanta: Mama mea a decedat in urma cu 3 ani si 8 luni, iar tatal meu a decedat in urma cu 9 luni. Succesiunea s-a facut ... (vezi toată discuția)