avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotararea de mai jos poate fi atacata cu recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotararea de mai jos poate fi atacata cu recurs?

Tip solutie: Respingere apel
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelantul la plata către intimata creditoare a sumei de 1022 lei, cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 26.07.2016.
intrebarea mea este ....se poate face recurs?...sau exista alt procedeu de combatere a acestei hotarari?.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:24, 29 Iulie 2016
Puteți face recurs pentru motive de nelegalitate.
buna seara ,intrebarea mea este in ce termen trebuie facut recurs?la cat timp de la pronuntare?multumesc
În 30 de zile de la comunicarea hotărârii.
Puteți declara recurs împotriva hotărârii pronunțate în apel numai dacă legea vă permite.

În funcție de obiectul litigiului, anumite hotărâri pronunțate în apel nu mai pot fi atacate cu recurs. Mai jos aveți art. XVIII, alin. (2) din Legea nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.
ART. XVIII
(...)
(2) În procesele pornite începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi şi până la data de 31 decembrie 2015 nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a) - i) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile privind repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare, precum şi în alte cereri evaluabile în bani în valoare de până la 1.000.000 lei inclusiv. De asemenea, în aceste procese nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului.

Conform alineatului 2 al articolului unic din O.U.G. nr. 62/2015, dispoziţiile art. XVIII, alin. (2) din Legea nr. 2/2013 se aplică şi proceselor pornite începând cu data de 1 ianuarie 2016 şi până la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate introduce recurs pentru cerere in pretentii pe noul cod? seldom seldom Buna ziua, Daca am pierdut apelul pe o cerere in pretentii cu o valoare de 100.000 lei, se mai poate introduce RECURS? Sau mi se va respinge ca ... (vezi toată discuția)
Drept material emy114 emy114 Rog un raspuns competent la urmatoarea problema de drept : Este admisibil recursul impotriva unei hotarari date in apel, cu mentionarea caii de atac recursul, ... (vezi toată discuția)
Litigiu functionari publici Oceania Oceania In hotararea data in prima instanta (tribunal) in litigiu privind functionarii publici (acordare de sporuri salariale) se mentioneaza « cu drept de ... (vezi toată discuția)