avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj datorii din card de credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj datorii din card de credit

Buna ziua

Se pot pune la partaj datoriile dintr-un card de credit?
Mentionez ca acest card de credit este inchis in prezent insa datoriile au fost platite integral de Reclamanta. Va intreb deoarece la data introducerii actunii de partaj nu mai exista aceste datorii insa ele au fost pe perioada casnicie, iar Reclamanta le-a platit/suportat singura.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: SheiculDeRomania , utilizator 12:47, 28 Iulie 2016
Nu se pot pune daca nu mai aveti nimic de achitat bancii.
Din punctul meu de vedere nu este vorba de o actiune de partaj, ci o actiune in pretentii.

Probabil in urma divortului a fost stabilita si cota de participare a partilor la dobandirea bunurilor comune. Identic se vor suporta si datoriile, cu mentiunea ca partea interesata va trebui sa faca dovada ca este vorba de o datorie comuna.
[Din punctul meu de vedere nu este vorba de o actiune de partaj, ci o actiune in pretentii.

Probabil in urma divortului a fost stabilita si cota de participare a partilor la dobandirea bunurilor comune. Identic se vor suporta si datoriile, cu mentiunea ca partea interesata va trebui sa faca dovada ca este vorba de o datorie comuna.]

Asa este, numai ca la partaj nu au fost aduse si datoriile din cartile de credit pe care Reclamanta le-a facut in timpul casatoriei pentru buna desfasurare si care au fost platite de catre aceasta.
Se mai poate acum face ceva in apel sau pe cale de actiune separata?
Multumesc
Din punctul meu de vedere va trebui promovata o actiune separata.

Teoretic, puteti modifica cererea de chemare in judecata si in apel, dar numai cu acordul celeilalte parti.
frate esti praf. in cauzele de DIVORT nu se stabilesc cotele parti ale participatiuni la edificarea... doar desfacerea casatoriei atat si alte obligati pecuniare fata de copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasiv-partaj f_karoly f_karoly in cazul in care sotii iau credit de la banca in scopul cumpararii unor autoturisme, terenul, si trebuie sa plateasca ratele creditului luat desigur cu dobanda ... (vezi toată discuția)
Partaj locativ elyada elyada In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)
Impartirea datoriilor si bunurilor FURDI74 FURDI74 buna....sunt separat de sotie de 10 luni iar in iunie am introdus actele de divort...fiind vacanta termenul a fost dat pentru luna Septembrie....avem rate la ... (vezi toată discuția)