avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la cauza / disjungere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la cauza / disjungere

Buna ziua

Am primit de la CNADR un PV sanctionare pentru lipsa rovinieta.
In aceeasi zi am trecut pe drumul respectiv de mai multe ori, primind de fiecare data o amenda. Rovinieta am platit-o de .. 3 ori in urma unui dosar de executare silita. M-am hotarat sa cer instantei "intoarcerea executarii" aratand cele intamplate. Instanta mi-a respins cererea ca fiind tardiv introdusa ?! confundand-o cu contestatie a PV (care este intr-adevar tardiva). CNADR a cerut disjungerea cauzei si formarea unui noi dosar. Eu nu mai vreau sa plarticip la noul dosar, este clar ca nu voi avea castig, dar nu vreau sa fiu obligata sa platesc si cheltuieli de judecata de catre CNADR.
Pot sa trimit o cerere instantei prin care renunt la cauza? termenul este in octombrie. Nu vreau sa imi asum riscul unor cheltuieli (altele...)

Multumuesc
Cel mai recent răspuns: Florescu Madalina , utilizator 15:45, 28 Iulie 2016
Numai reclamantul poate renunta la judecata(art.406 NCPC) sau la dreptul pretins(art.408 NCPC).Faptul ca"renuntati" adica, de fapt recunoasteti dreptul pretins de CNADR nu va exonereaza de plata cheltuielilor de judecata,veti fi obligat la plata chelt.de judecata conf.art.453(1)NCPC.
Contestatarul sunt eu. CNADR este intimat.

Eu am cerut anularea incheirii executorului judecatoresc si intoarcerea executarii pt suma pe care am platit-o.
Instanta a respins cererea ca fiind tardiva (a inteles ca contest PV) si a dispus disjungerea celorlalte capete de cerere si formarea unui nou dosar.
Daca eu sunt contestatarul si dosarul are termen in oct, nu pot renunta la el pana atunci, fara riscul de a plati cheltuieli?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum renunt la un proces? petre67 petre67 In cazul in care am intentat un proces Primariei pentru retrocederea unui teren iar procesul are o evolutie defavorabila pentru mine in sensul ca este posibil ... (vezi toată discuția)
Oprire dosar de la tribunal MVisan09 MVisan09 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt pasii care trebuie sa ii parcurg ca sa pot opri un dosar de la Tribunal fara ajutorul avocatului care m-a ... (vezi toată discuția)
Renuntare la apel 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Se poate sa renunt la apelul facut daca partea adversa a facut apel incident? Cum se face renuntarea si ce efecte are? Multumesc (vezi toată discuția)