avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum renunt la un proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum renunt la un proces?

In cazul in care am intentat un proces Primariei pentru retrocederea unui teren iar procesul are o evolutie defavorabila pentru mine in sensul ca este posibil chiar sa pierd si un alt teren deja dobandit, care este modalitatea prin care pot opri derulareas procesului?

Multumesc,
Petre
Cel mai recent răspuns: petre67 , utilizator 22:26, 27 Septembrie 2016
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei aratand ca intelegeti sa renuntati la dosar.
Declaratia o puteti formula la urmatorul termen sau prin notar si depusa la grefa instantei.
Puteti renunta fie la judecata(art.406-407 NCPC)fie la dreptul pretins(408-410 NCPC).
În acest stadiu, renunţarea la judecată nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părţi şi cu obligarea dvs. la plata cheltuielilor de judecată pe care aceasta le-a făcut, dacă este cazul şi dacă sunt solicitate.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire dosar de la tribunal MVisan09 MVisan09 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt pasii care trebuie sa ii parcurg ca sa pot opri un dosar de la Tribunal fara ajutorul avocatului care m-a ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare la judecata ili47 ili47 Buna,prietena mea a depus cerere de chemare la judecata ,cere de la vecin o suma de bani din motivul ca a deteriorat destul de rau gardul, De trei sapatamini ... (vezi toată discuția)
Raspuns la citatie primita de la tribunal Marcuoli Marcuoli Buna ziua Eu sunt unic mostenitor al mamei mele. Mama impreuna cu surorile ei au deschis o actiune pentru recuperarea unor terenuri de la stat. Procesele au ... (vezi toată discuția)