Conform legii 321/2009 actualizata pe 12 iulie 2016, termenul de plata la facturi poate fi de maximum 30 de zile. Dar daca eu dau marfa la clienti si factura este cu plata la vanzare(acum am ctr cu 45 de zile plata) care ar fi termenul de plata? Tot maximum 30 de zile?
Termenul de plata este agreat cu partenerul prin contractul intre profesionisti si este deplin valabil peste termenul mentionat in lege.Peste acest termen intervine prevederea stipulata in lege privind intarzierea la plata.
Multumesc pt raspuns. Dar eu nu vreau sa intre la penalitati. vreau ca termenul de plata sa fie de 45 de zile. se poate legal? sau maximul este de 30 de zile chiar si la facturile cu marfa la vanzare?
Contract
OanaLH
Buna ziua!
M-ar interesa care ar fi modalitatea legala ( daca aceasta exista) prin care sa dau marfa unui client dar sa o facturez doar in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.