avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Termen de plata facturi la vanzare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Termen de plata facturi la vanzare

Conform legii 321/2009 actualizata pe 12 iulie 2016, termenul de plata la facturi poate fi de maximum 30 de zile. Dar daca eu dau marfa la clienti si factura este cu plata la vanzare(acum am ctr cu 45 de zile plata) care ar fi termenul de plata? Tot maximum 30 de zile?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 10:13, 29 Iulie 2016
Termenul de plata este agreat cu partenerul prin contractul intre profesionisti si este deplin valabil peste termenul mentionat in lege.Peste acest termen intervine prevederea stipulata in lege privind intarzierea la plata.
Multumesc pt raspuns. Dar eu nu vreau sa intre la penalitati. vreau ca termenul de plata sa fie de 45 de zile. se poate legal? sau maximul este de 30 de zile chiar si la facturile cu marfa la vanzare?
Da, puteti agreea orice termen acceptat si de partener.Poate fi si de 180 zile , 360 zile, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere in caz de insolventa DAYANA_Only DAYANA_Only \'Neata! Cu doua intrebari intervin si eu! Pana acum nu am avut probleme in contracte mergand pe conventia ca in cazul in care impotriva uneia dintre parti se ... (vezi toată discuția)
Contract OanaLH OanaLH Buna ziua! M-ar interesa care ar fi modalitatea legala ( daca aceasta exista) prin care sa dau marfa unui client dar sa o facturez doar in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Procent penalitati pentru neplata factura sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Am un client caruia I-am prestart serviciu de transport conform comanda dar care nu a achitat factura la data scadenta si vreau sa-i fac o factura ... (vezi toată discuția)