avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Apostilare certificat de nastere eliberat de Ambasada ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Apostilare certificat de nastere eliberat de Ambasada Romana din Beijing

Buna ziua,
Am fost astazi sa aplic apostila pe CErtificatul de Nastere al baietelului meu si mi s-a spus ca nu pot aplica apostila pe el, pentru ca este eliberat de Ambasada Romaniei din Beijing. Mi s-a spus ca Prefecturile nu apostileaza documente de stare civila emise de Ambasade/Consulate.
Mi s-a spus ca trebuie sa-l traduc in limba tarii unde vreau sa calatoresc si traducerea trebuie legalizata si supralegalizata la Camera Notarilor.
Problema este ca autoritatile germane nu accepta traduceri efectuate in Romania.
Imi vine greu sa cred ca un certificat de nastere nu se apostileaza.
Cu ce este mai special un certificat de nastere emis de o ambasada, in comparatie cu unul emis in tara.
Chiar nu se apostileaza aceste certificate de nastere? Si daca da, unde?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:53, 28 Iulie 2016
Asa este. Nu se apostileaza. Mergeti la traducator, legalizati traducerea la notar dupa care supralegalizati semnatura notarului la camera notarilor publici.
APOSTILA NU SE ELIBEREAZĂ PENTRU: - Certificatele de stare civilă, precum şi oricare alte documente întocmite de către agenţii diplomatici ai României întrucât, prin Legea 114/2011, România a ratificat Convenţia europeană privind suprimarea cerinţei legalizării pentru documentele întocmite de agenţii diplomatici şi funcţionarii consulari, adoptată la Londra, la 7 iunie 1968, care, la art.3 stabileşte că,, partile contractante excepteaza de la cerinta legalizarii documentele care fac obiectul prezentei conventii,,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila Diana01 Diana01 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o informatie: Unde trebuie sa ma adresez pentru apostilarea unui certificat de casatorie emis de ... (vezi toată discuția)
Apostilarea actelor... alisse alisse actele de ident si de stare civila depuse intr-un dosar de catre o pers care nu e roman si nu are cetatenie romana trebuiesc apostilate,traduse,apoi ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean egiptean in romania. violetacez violetacez Buna ziua! Am si eu intrebare ce acte ii sunt necesare unui cetatean egiptean pt a se casatori in romania, am inteles ca este necesara apostila conventiei de ... (vezi toată discuția)