Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la salariul Presedintei de bloc si anume cine poate decide modificarea/marirea salariului Adunarea Generala sau Comitetul Executiv?
Tocmai am aflat ca Presedinta de bloc si-a marit salariul in 2015 in sedinta Comitetului Executiv fara ca noi proprietarii sa cunoastem acest aspect.
Lizica, ati spus "Adunarea Generala nu se intruneste desi am solicitat in scris anul trecut, ultima a avut loc in 2013 iar noi locatarii nu am fost de acord cu marirea salariala. Niciodata nu s-a prezentat un buget iar indiferenta locatarilor i-a permis acestea sa faca toate aceste abuzuri si falsuri. Presedinta se opune si refuza sa prezinte documente drept pentru care ieri am formulat o plangere penala impotriva acesteia."
Ati spus mai inainte ca Primaria a facut controale la Asociatie ... sau cel putin lucreaza cu Legea in fata !
Daca le-ati arătat aceste ilegalitati, de ce n-au luat măsuri cei din Primarie ... strict cu legile din domeniul Asociatiilor in fata !
Am facut multe solicitari in care am reclamat toate abuzurile si falsurile din documente ,insa in fiecare raspuns formulat este aceeasi fraza,, i-au fost prelucrate d-nei Presedinte....prevederile legale...etc. niciodata o alta masura chiar daca am demonstrat cu acte.
E foarte clar, e exact aceeași situație ca și în orașul nostru, dar și în multe alte Primării sau Asociații de Proprietari - cei din Primărie nu fac nimic să ajute proprietarul, cu toate că Legea 230/2007, art.55 ii cam obligă cel puțin să facă un control financiar-legislativ la orice Asociație reclamată de cel puțin un proprietar.
Spuneți-le celor din Primărie (faceți mai bine o Petiție, sa fie mai "la vedere" totul) ca mai ales art. 55 și 56 din Legea 230/2007 trebuiesc aplicate de Primării !
Care mai e rostul și rolul Primăriilor, dacă nu sunt în slujba cetățenilor care l-au votat ?
Nu știu dacă nu sunt ceva obligații ale Autorităților Locale și în legile Funcționarilor Publici ! Cel puțin la dvs. sunt nereguli și abuzuri grave, din ce ați relatat !
Am citit undeva ca se pot face și sesizări către Avocatul Poporului, dacă Primăriile nu acționează la sesizările dvs., conform legilor în vigoare !
Sa vi se răspundă punctual, pentru fiecare neregula găsită de dvs., conform cărei legi au găsit angajații Primăriei ca totul e în regula în Asociația dvs., odată ce nu dau amenzi conform art.56 din Legea 230/2007 !
Chiar niciun mic articolaș să nu fi găsit cei din Primărie ca s-a încălcat ? Deja s-a întrecut măsura ... pentru ce sunt plătiți cei din biroul Asociații Proprietari, nu să respecte și să aplice legile, sau cel puțin să atenționeze pe șefii Asociațiilor că au încălcat articole de legi din domeniu. P.S.Eu am rezolvat unele probleme cu ajutorul instituției Prefectului, care, dacă Primăriile nu vor sa aplice legile, aceasta instituție trebuie sa forțeze Primăria sa le aplice (Prefectul e trimisul Guvernului sa aplice legile și Ordonanțele de Urgenta ale Guvernului, mai ales ca are în subordine și Ministerul de Interne).