avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata apa potabila in lipsa unui contract
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata apa potabila in lipsa unui contract

Buna seara.
Locuiesc intr-o localitate la tara. Ieri, cand am ajuns acasa, am gasit in cutia postala, un biletel pe care scria numele meu si faptul ca am 233 mc de apa de platit, termenul maxim 05.08.2016.Mentionez faptul ca, nu era nimeni acasa si ca au intrat in curte fara acordul meu, asta desi poarta era inchisa. Anul trecut am mers la Primarie la Taxe si Impozite sa intreb cat am de plata pentru apa, si mi-au comunicat ba ca nu am nimic, ba ca nu au putut citi apometrul din diverse motive.
In localitatea nostra, nu exista un contract cu privire la furnizarea apei potabile, unii au apometre, unii nu au, iar cei mai multi nu au achitat niciodata acest serviciu.
Fata de cele relatate mai sus am cateva intrebari:
1) avand in vedere ca nu exista un contract, pot sa fac o adresa catre Primarie si sa solicit in ce baza trebuie sa platesc cei 233 mc de apa?
2) daca eu am apometru si vecinu nu are, cum calculeaza cati metri cubi de apa a consumat acesta?
3) pot sa-i acuz pe reprezentantii primariei de violare de domiciliu, deoarece au intrat fara acordul meu in curte, desi stiau ca nu este nimeni acasa si poarta era inchisa?
Nu vreau sa fiu inteles gresit, cum ca nu as vrea a platesc apa consumata, numai ca nu mi se pare corect ca cineva sa plateasca un serviciu iar altcineva sa nu-l plateasca desi il foloseste la fel ca ceialti.
Va multumesc celor ce imi vor da raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters179979 , utilizator 23:35, 29 Septembrie 2016
Pana la aceasta data s-au mai inregistrat cateva plati.Pe scurt: casa este la tara si a fost a bunicii, care a decedat anul acesta. Nu s-a dezbatut mostenirea. Apa a fost trasa in curte de aproximativ 10 ani, iar plata se facea la primarie, dupa citirea apometrului, fara niciun contract sau orice altceva.Pe chitantele platite figureaza servicii, in niciun caz apa.Ideea este ca eu sunt nepotul, iar "biletelul" lasat de cei care au intrat in curte in lipsa mea, nu are antet, nu are nimic, si in plus este pe numele meu.
Dacă considerați necesar, înregistrați la Primăria_ ori trimiteți prin poșta cu aviz de primire sau prin fax, următoarea:
Către, Primăria _
Subsemnatul _, CNP_, domiciliat în localitatea_str. _, nr._ (bl._, sc._, ap._), jud. _, formulez prezenta:
NOTIFICARE DE REZILIERE
a serviciilor prestate de d-voastă la adresa _, jud. _ , deoarece acest imobil nu este locuit (și implicit nu are consum), începând cu data de _(scrieți minim 15 zile).
Mai mult, constat că nu vă asumați responsabilitatea încheierii unui contract pentru serviciile prestate de d-voastră. (dacă considerați necesar).
Totodată, vă aduc la cunoștință ca pe viitor să nu mai pătrundeți, fără drept ori fără acceptul meu în curtea imobilului, deoarece fapta ar putea constitui infracțiunea de violarea de domiciliu - art. 224 Cod penal (Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.) Dacă considerați necesar.
Cu respect,
Data: Semnătura,

Așteptați un răspuns în termenul de max. 45 de zile conform prevederilor ORDONANŢEi nr.27 din 30 ianuarie 2002 - privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
În cazul în care nu vă răspund treceți la etapa a doua, în sensul că reveniți cu altă adresă în vederea tragerii la răspundere disciplinară a funcționarului vinovat de încălcarea termenului stabilit. Aveți model aici:www.avocatnet.ro/content/for...
Apoi, se poate sesiza și A.N.P.C. (aici:[ link extern ] .).
Ori Directia de Sanatate Publica a Municipiului_ (de pe raza unde se află imobilul), pentru verificarea calități apei și a condițiilor în care este livrată.
În speranța că veți gestiona situația cu o atitudine de mediator, vă doresc succes.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Va multumesc frumos pentru raspuns si indrumari.
Buna seara ! Nu este prima data cand astfel de functionari publici intra prin curtile oamenilor fara sa intrebe . De fapt ...e ceva obisnuit ! Sa amintesc aici ... hm... E-ON ? Cum se procedeaza cu dovedirea patrunderii acestor functionari publici pe spatiul privat -cum se pot justifica acestia sau cum stim ca e legala sau ilegala intrarea lor in curtile oamenilor , fara acordul proprietarilor ?De obicei , daca portile sunt inchise .... sar gardul !Desigur putem invoca art. 224 Cod penal, dar .... pana la a face adrese , pana la a face hartii cu numar de inregistrare , cam ce solutii am avea ?Oare ... nu cumva ... obligat / fortat stam si ne uitam cum ne rad diversi lucratori , de la diverse firme , in fata ? Stimate domn Ionut _ Nicolae , va rog din suflet sa imi spuneti si mie rezultatul rezolvarii problemei dumneavoastra ! O noapte minunata tuturor !
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
Amalia112, utilizator
Buna seara.
Dupa ce m-am adresat primariei, bineinteles ca nu am primit niciun raspuns.Ce ar trebui sa fac in continuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura mare apa pasg pasg Buna dimineata!Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Locuiesc intr-un sat cu canalizare de la o firma privata.De unde plateam cam 60 lei, luna trecuta am platit ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu? Dragos_T Dragos_T Buna ziua! Am un contract cu o regie autonoma de furnizare a apei, intr-o comuna. Este vorba de o locuinta privata, cu gard imprejmuitor, apometrul de ... (vezi toată discuția)
Apometru Claudiu_1010 Claudiu_1010 Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. ... (vezi toată discuția)