avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestarea deciziei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestarea deciziei de pensionare

Buna ziua,
Am primit decizia de la Casa de Pensii privind acordarea pensiei de invaliditate si suma stabilita poate ca este corect calculata dar mie mi se pare foarte mica. Am primit si o anexa a deciziei dar cu explicatii foarte putine. Intrebarea ar fi daca nu as putea obtine un mod de calcul mai detaliat.
In cazul in care as face contestatie, trebuie specificat un motiv anume sau ar fi suficient sa scriu ca sunt nemultumita sau ca suma mi se pare prea mica. Deocamdata nu stiu daca a fost corect calculata sau nu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:12, 29 Iulie 2016
1. Puteți să solicitați buletinele de calcul printr-o cerere. O să vă fie comunicate. Denumiți-le în cerere chiar „buletine de calcul”, știu cei de la pensii ce să vă trimită.

2. Este suficient să scrieți în contestație faptul că sunteți de părere că s-a greșit la calculul pensiei întrucât cuantumul acesteia este prea mic. Oricum Comisia centrală de contestații din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice.are obligația să verifice decizia de pensie sub toate aspectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, spuneți-mi vă rog dacă acel buletin de calcul, ... marinasimionescu marinasimionescu Bună ziua, Spuneți-mi vă rog dacă acel BULETIN DE CALCUL, așa am înțeles că se numește procedura de calcul a noii pensii, este individual, pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de pensie Liadore Liadore Un salariat si-a obtinut decizia de pensionare dupa 47 ani, 9 luni si 27 zile de munca. Virsta lui este de 60 ani si 4 luni. Pensia obtinuta este de 784 lei ... (vezi toată discuția)
Stabilire cuantum pensie limita de varsta anechitei anechitei Am iesit la pensie limita de varsta incepand cu data de 27/08/2018 din pensie de invaliditate din anul 2013.In anul 2013 am depus toate actele aferente ... (vezi toată discuția)