avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara - apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara - apel

Buna ziua,

In octombrie 2015 am deschis un proces pentru stabilirea pensiei alimentare.
Situatia a fost urmatoarea: copilul nascut in urma unei relatii de concubinaj in 2001 a fost recunoscut de tata abia in 2010. A inceput sa contribuie la intretinerea copilului cu 250 lei in august 2011. Datorita faptului ca este cetatean strain in decembrie 2011 a obtinut viza de sedere in RO ca membru al cetateanului roman minor. (strainul parinte al cetateanului roman minor, daca face dovada faptului ca minorul se afla in intretinerea sa sau ca exista obligatia platii pensiei de intretinere). Astfel a continuat sa plateasca lunar 250 lei ulterior 300 lei. Pana in 2011 a locuit in Ro cu viza pentru afaceri.
Anul trecut am cumparat un apartament si i-am solicitat ajutorul penrtu ca efectiv nu mai aveam bani pentru a zugravi aparatamentul. Apartamentul a fost platit integral de mine. Mi-a dat ….3500 lei in ( in august 1500 si in septembrie 2000) ca avans pensie alimentara pana in septembrie 2017. Am discutat cu el si i-am spus ca nu e momentul sa nu mai plateasca (suma era oricum stabilita de el) deoarece am nevoie de acei bani pentru a plati meditatiile copilului.
Am deschis process pentru stabilirea pensiei alimentare. Initial pentru ca nu am avut bani nu am angajat avocat, asa ca cererea a fost formulata intr-un mod simpu de catre mine. Cand a sosit intampinarea deja doream sa renunt pentru ca in inatmpinare solicita instantei sa respinga cererea mea deoarece forta colectiva a statului nu poate interveni cand exista o executare de bunavoie a unei obligatii, ba chiar a platit la solicitarea mea o suma ce reprezinta un avans pe mai mult de un an si ca nu realizeaza venituri. Asa ca am trimis la judecatorie o cerere de renuntare care ulterior am aflat ca trebuie sa o mentin sau nu in fata instantei.
Convinsa de o prietena la primul termen nu am renuntat si am mers mai departe. La primul termen nu am avut avocat. Ulterior am angajat avocat.
Numai ca cererea a fost respina dupa doua amanari ale pronuntarii. Acum astept motivarea care …. intarzie .
Credeti ca am sanse sa castig la apel?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:33, 28 August 2016
Pentru corul taticilor, am scris "eventual", caz ca va e cunoscut intelesul! In plus nu era vorba despre un sfat, ci o opinie personala. Mai mult, i-am raspuns doamnei ca DACA are date poate solicita majorarea pensiei. Caci o plata fie ea si in avans nu inseamna ca te scuteste de majorarea eventual datorata, prin cresterea veniturilor pana in 2017 inclusiv. Ma mir insa, cum dvs, parinti atat de iubitori si de responsabili, nu sprijiniti plata unei pensii cat de cat in legatura cu nevoile copilului. Sau poate nevoile copilului sunt acoperite doar de programul de vizitare, de hrana, imbracaminte, incaltaminte si cele necesare invataturii urmand sa se ocupe doar mama in procesul ei de abuz emotional asupra copilului? N-ati vrea sa "abuzati" si dvs putin cu un ghiozdan si o pereche de adidasi?
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
proastasatului, utilizator
Exprimarea unor frustrari proprii nu ajuta userul doamna PS. Nu a rezultat ca domnului i-au crescut veniturile. Intrebarea userului era legata de oportunitatea apelului. Eu as sfatui-o pe dna Adina sa incerce sa vorbeasca cu tatal, sa-i spuna de meditatii si ca trebuie platite. Daca m-ar intreba tatal daca sa plateasca meditatiile copilului, as spune fara nicio ezitare sa le plateasca daca poate.
Dar de ce dnule againspas sa-i spuna mama despre meditatii sau despre costurile vietii copilului? N-avem drepturi egale, nu suntem parinti si mama si tata? Sau mama e cu munca si tata cu drepturile? Domnul cum crede ca se rezolva aceste aspecte? Sau nu-i pasa sau poate crede ca e gratis, nu?
Daca va referiti strict la speta de fata, atunci la fel cum doamna i-a spus ca are nevoie de bani sa zugraveasca si tatal a reactionat, la fel sa-i spuna si de meditatii si sper eu ca tatal sa reactioneze si sa plateasca meditatiile.
Daca va referiti la drepturi si obligatii ale parintilor nerezidenti, atunci as avea multe de spus. Prima observatie e ca eu personal nu vad in cazurile de alienare niciun drept al nerezidentilor. Absolut niciunul. In cazul autoritatii comune, probabil ca ai dreptul de a da o semnatura, ce sa zic, megadrept. Mult dezbatutul drept de vizita este o iluzie cand ai de a face cu un parinte rezident alienator. Si la fel cu orice drept ce tine de autoritatea parinteasca comuna. Asa ca teoria asta ca tatii au drepturi bla bla bla e penibila si inutila. Romania este raiul parintilor alienatori.
Daca parintii rezidenti se plang de aceasta lege in aceiasi masura in care se plang si parintii nerezidenti, rezulta, in opinia mea, un singur lucru si anume ca legea e foarte proasta! Nicio lege nu poate multumi pe toata lumea. Aceasta lege insa pare a nemultumi pe toata lumea, ceea ce e o adevarata performanta si da masura eficientei sistemului!
Nu pot exista doar 2 categorii de copii, cei care merg la programul de vizitare si cei alienati. Evident ca trebuie sa existe si cazuri de refuz justificat al copilului, ca doar nu o exista o categorie unica de oameni fara greseala, anume cea a parintilor nerezidenti.
Nu cred ca Romania e raiul parintilor alienatori, avand in vedere ca dintre toate tarile europene Romania e singura care "recunoaste" alienarea, noi alaturandu-ne in acest sens "marilor democratii" precum cele din Mexic sau Brazilia. In schimb, cred ca Romania este raiul neplatitorilor de pensie alimentara.
Iata de exemplu agitatia din sistem datorata cresterilor salariale, in cazul procurorilor, cu un procent semnificativ, in raport de o crestere modesta in cazul judecatorilor. Toti magistratii sunt pe jar, toti dorind, de inteles altfel, cresteri salariale cat mai mari. Aceiasi magistrati insa, ma refer la judecatori, nu au insa nicio problema sa acorde unui copil 200 de lei pensie. In aceste cazuri nu se mai revolta nimeni. Niciun judecator nu se mai revolta din ce va trai acel copil, las'ca se descurca "alienatoarea". Dubla masura e la ea acasa. Si de aici, nu doar de aici, vine sentimentul ca nu se face dreptate, caci dupa ce e absolut ok ca un copil sa primeasca intretinere de la unul dintre parinti in cuantum de 200 de lei, ca nu are bietul parinte mai mult, ulterior, daca nu se respecta programul de vizita, in cazul parintelui ce urmeaza a fi penalizat cu sume intre 100 si 1000 de lei pe zi, nu mai conteaza ca acesta are sau nu are. Aici nu mai e nici bietul parinte si mai ales bietul copil.Trebuie sa gaseasca bani sa-i plateasca parintelui nerezident. Nu se aplica insa regula lui "trebuie" si in cazul pensiei copilului. Aici nu mai "trebuie" ca parintele nerezident sa gaseasca resurse pentru a plati pensie copilului, caci prioritar e portofelul nerezidentului, nu gura copilului. Si iarasi vine dubla masura!
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)