avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pierduta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pierduta

Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Tatal meu a decedat in 1997, mama lui cand el avea 12 ani si tatal cand el avea 10 ani. Bunicul meu de origine bulgar si bunica de origine rusa , mama mea spune ca ar mai fi ramas de la bunicul ceva terenuri dar nu avem nici un document care sa ne confirme asta doar din spusele tatalui meu care din pacate nu a mai apucat sa se intereseze. intrebarea mea este: unde trebuie sa merg sau ce trebuie sa fac pentru a afla daca mai este ceva de revendicat de recuperat de pe urma bunicului meu?
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 00:18, 30 Iulie 2016
Buna seara
Din pacate, termenele pentru a depune notificari sunt depasite.
Nu am inteles ce fel de bunuri vreti sa revendicati:
- daca este vorba de bunurile ramase in Basarabia - din partea bunicii, termenul pentru a depune cereri conform Legii nr. 290/2003 a expirat
- daca este vorba de bunurile abandonate de bunicul Dvs urmare recolonizarii din Cadrilater, cererile conform Legii nr. 9/1998 nu se mai pot depune
- daca este vorba de bunuri confiscate de regimul comunist in Romania, nu se mai pot depune cereri conform Legii nr. 10/2001, 247/2005 sau 165/2013
Inscrisurile referitoare la bunuri le puteti obtine de la Arhivele Nationale
O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''refugiati basarabia'' manuellasalu manuellasalu bunicul meu murind in razboi bunica mea a fost nevoita sa plece din basarabia ia fost luata casa si averea confiscata . as dori sa stiu eu fiind nepoata ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legile nr. 10/2001 si nr. 290/2003 Oana U Oana U Buna ziua, va expun cele doua probleme mai jos si va rog si sper sa ma ajutati cu un raspuns. Legea 10 / 2001 In baza prevederilor acestei legi, tatal ... (vezi toată discuția)
Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)