avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea unei hot.judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea unei hot.judecatoresti

buna ziua!
in data de 16.06.09 am obtinut o hotarre judecatoresca prin care angajatorul meu este obigat sa platesca salariile restante.am asteptat hotarea acasa ,asosit,am asteptat termenul de recurs ,nu au facut,am facut cerere sa imi plateasca salariul conform hot judecatoresti nr....,nimic .CEPOT FACE IN CONTINUARE?
DACA DESCHID PLAGERE PENALA ,MA POATE AJUTA CINEVA SA O FORMULEZ SI SA IMI ZICA UNDE O DEPUN
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 14:38, 20 August 2009
Mergeti la un executor judecatoresc, acesta va sti cum trebuie procedat: investirea cu formula executorie a hotararii judecatoresti si apoi executarea silita a societatii in cazul in care totusi nu platesc in termenul dat de executor(de regula, in somatia de plata emisa se da termen de o zi).
Plangerea penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti o depuneti la Parchetul din raza teritoriala unde fostul angajator isi are sediul.
Plangerea trebuie sa contina ceva de genul:"Domnule Procuror,
Subsemnatul....domiciliat .....in calitate de parte vatamata, formulez prezenta plangere penala pentru savarsirea infractiunii privind neresp. hot. jud., impotriva...............cu sediul in......
Motivare plangere penala
In fapt,
...........
Expuneti faptele .......
Anexati in copie xerox hotararea jud. legalizata si o copie de pe adresa prin care ati solicitat fostului angajator respectarea dispozitiilor legale.

Data, ...................... Semnatura.............

P.S. Mai aveti posibilitatea apelarii la serviciile unui executor judecatoresc pentru a pune in executare hotararea.Pana la urma scopul final cred ca ar fi sa va primiti sumele cuvenite cat mai repede, banuiesc!
O plangere penala ar putea intarzia recuperarea acestor sume...
gabianghel a scris:

buna ziua!
in data de 16.06.09 am obtinut o hotarre judecatoresca prin care angajatorul meu este obigat sa platesca salariile restante.am asteptat hotarea acasa ,asosit,am asteptat termenul de recurs ,nu au facut,am facut cerere sa imi plateasca salariul conform hot judecatoresti nr....,nimic .CEPOT FACE IN CONTINUARE?
DACA DESCHID PLAGERE PENALA ,MA POATE AJUTA CINEVA SA O FORMULEZ SI SA IMI ZICA UNDE O DEPUN

------------------

Depuneti intai cerere in instanta de judecata (unde a avut loc procesul) pentru investire cu formula executorie si legalizarea sentintei. Anexati la cerere taxa de 6,00 lei (pe care o platiti la taxe si impozite) si timbru fiscal de 015 lei.
Dupa ce primiti investirea cu formula executorie mergeti la executorul judecatoresc ( doar daca a-ti avut expert contabil in proces si aveti suma debitoare a intimatei ),altfel trebuie sa platiti un expert pentru calcularea sumei.
In cazul cand nu aveti suma necesara apelati la executor doar pentru somatie catre debitor - platiti suma de aproximativ 130 lei .
In cazul refuzului debitorului de a respecta puterea lucrului judecat,dupa expirarea a 15 zile de la data somatiei puteti inainta plangere penala la Parchetul de pe lanaga judecatoria locala-cf.art.277 -Codul Muncii.
In functie de caz
-art.72-Cod Penal ( privind imprejurarile comiterii infractiunii si a gradului de periculozitate sociala a faptei)
-art.71-Cod Penal (interzicerea exercitiilor dreptului prev.la art 64 lit.(a) Teza a II A ,PCT.(B)-C.P.
Daca este la prima abatere de natura penala,solutia va fi intemeiata pe dispozitiile art.81 -C.P. si art.71 alin.5 -C.P (suspendarea conditionata a pedepsei principale si cele accesorii pe o durata de 2 ani si trei luni -care constituie termen de incercare calculat potrivit art.82 -Cod Penal.

Procesul penal dureaza....deci...ar fi indicata o mediere ca o cale mult mai simpla si benefica pentru ambele parti.

Succes in obtinerea drepturilor ce vi se cuvin.

cu respect,
rodica_post

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz punere in executare hot.jud.definitiva si irevocabila radinschipaul radinschipaul Cum poate fi obligat un angajator persoana fizica sa plateasca niste salarii restante obtinute in urma unei hot jud. definitive si irevocabile? I s-a transmis ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta iubestesitaci iubestesitaci buna ziua in calitate de adminstrator am formulat somatie de plata si am introdus cererea la judecatorie, am primit comunicare in 02.09.2010 si am mers la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti gabianghel gabianghel buna ziua! Astazi am trimis prin posta o plangere penala impotriva fostului meu angajator care nu a respectat o hotarare judectoresca prin care era obligat ... (vezi toată discuția)