avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită după cât timp se poate cere întoarcerea executării ...
Discuție deschisă în Executare silită

după cât timp se poate cere întoarcerea executării sau sa se execute o hotărâre judecătorească ?

În anul 2013, un litigiu de munca, privind calculul unui salariu a fost câștigat la Fond de salariat, apoi, Recursul a fost câștigat de instituția noastră.
După ce salariatul a câștigat Fondul, a cerut executarea hotărârii, odată ce hotărârea era executorie de drept, și era infracțiune penala refuzul de a o executa.
Odată ce Recursul a fost câștigat de instituția noastră, iar părțile au fost puse în situația anterioara , ca și când părțile nu s-a fi judecat, în ce termen poate cere instituția noastră să ceară întoarcerea executări sau sa ceara punerea în executare a hotărârii ?
Se poate și ca instituția sa ceara acest lucru printreaacțiune - obligatie de a face ?
Acum salariatul nu mai este angajatul nostru.
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 11:03, 1 August 2016
Codul de procedura civila :
art. 706 Termenul de prescriptie
(1) Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.
In cazul titlurilor emise in materia drepturilor reale, termenul de prescriptie este de 10 ani.
(2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita. In cazul hotararilor judecatoresti si arbitrale, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data ramanerii lor definitive.
Va multumesc enorm de mult pentru autor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie? mihai62 mihai62 termenul de inceperea executarii silite se calculeaza de la ramanerii definitive a hotaririi instantei sau dela data cand executorul a primit acceptul instatei ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita marianastratulat marianastratulat Buna ziua Va rog. poate stie cineva daca se prescrie executarea silita si in ce conditii, Multumesc (vezi toată discuția)
Hotarari civile laur2013 laur2013 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un temei legal privind punerea in executare a hotarari civile definitive, adica in sensul ca de cand sa pronuntat hotararea ... (vezi toată discuția)