avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita minor si conditii abuzive
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita minor si conditii abuzive

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat:
- am program de vizita minor stabilit prin conventie la notar astfel: primul si al treilea weekend, de vineri ora 18 pana duminica ora 18 si 2 saptamani neconsecutive in vacanta de vara, custodie comuna, copilul avand domiciliul la mama (copilul are 4 ani).
Am anuntat mama copilului ca vreau sa-l iau 1 saptamana in vacanta de vara iar ea a spus ca imi da copilul doar daca o sun in fiecare zi si vede si copilul 1 data in aceasta saptamana. I-am precizat ca voi ramane cu copilul in Bucuresti (probabil daca plecam undeva cu el nu mai avea pretentiile acestea). Cele 2 saptamani neconsecutive in vacanta de vara sunt precizate in conventie fara sa fie mentionata nicio alta conditie pentru respectarea acestora. Am fost de acord sa vorbeasca cu copilul la tel cel putin 1 data in tot timpul asta, dar nu in fiecare zi si asta deoarece atunci cand copilul este la mine, mama copilului ma terorizeaza cu telefoane, la care dc nu raspund, ma ameninta cu politia (evident ca atunci cand sunt cu copilul nu stau cu telefonul in dinti ca sa-i raspund fix cand doreste ea).
Am sunat-o ca sa vorbeasca cu copilul atunci cand acesta e la mine si ea m-a acuzat, pe nedrept, ca era copilul trist si plangea si ce i-am facut. Din acest motiv, telefoanele in fiecare zi sunt o hartuire pe care se ambitioneaza sa o faca. Ca sa nu mai precizez de vizita la copil, in concediul meu.
Mentionez ca sunt si in proces cu ea pentru modificarea programului de vizita stabilit initial.
Mi-a spus ca daca nu-i respect conditiile, altfel nu-mi da copilul.
Ce as putea sa faca pentru a sta 1 saptamana cu copilul meu, in liniste si fara stresul telefoanelor ei?


Stimate user,
Din experienta unor tati ce nu sunt lasati sa-si vada deloc copiii, va pot spune ca sunteti un caz fericit. Ok, trebuia sa plecati la 10 dar ati plecat totusi la 19. Mie personal nu mi se par chiar asa de nesuportat conditiile mamei. Ganditi-va ca desi mama face circ macar intr-un final va lasa cu copilul. Sunt alte mamici care doar asta fac: circ, denigrari, injurii, isterii, reprosuri, iar acuzatiile inepte se lasa si cu dosare penale. Si copilul nici nu apare la usa pentru a fi preluat.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
againstPAS, utilizator
Sunt in asentimentul userului AgainstPas.
Eu unul ma indoiesc ca fosta sotie se trezeste dimineata si incepe sa se gandeasca ce sa faca ca sa va ingreuneze existent. Atunci cand cresti singur un copil, ai o gramada de alte griji pe cap. Si mai ales ca ne spuneti ca lasa copilul la dumneavoastra, sunt semen ca poate dracul nu e asa de negru.
Decat sa va sune ea de zeci de ori pe zi mai bine ii trimiteti dumneavoastra poze de zeci de ori pe zi. Nu ca sa demonstrate "nebunei" ca e copilul bine ci ca sa linistiti mama ca are copila fericita. Vedeti diferenta intre abordare? Daca o tratati asa, ca o persoana exagerata si irationala, exact asta o sa primiti drept raspuns. Daca insa ii validati temerile, ii aratati ca o intelegeti sincer si ii aratati ca cea mica e ingrijita, ii faceti amandoi un desen mamei, atunci poate nu in prima zi dar in a treia zi se va linisti.
Nimeni nu poate rezista la un " multumesc ca ne ingrijesti copila asa frumos, ai facut treaba buna"
Sunt parinti care tot ce vor e sa distruga viata fostului partener. La dumneavoastra se pare ca nu e situatia asta ci doar o problema de comunicare/interpretare. Va propun un mic exercitiu, incercati ca pentru tot ce va enerveaza la fosta, sa nu mai interpretati situatia ca ceva ce are legatura cu dumneavoastra. Exemplu : ma suna des! ce ganditi dumneavoastra: vrea sa ma sicaneze. Ce ar trebui sa ganditi ca sa iasa ceva pozitiv? Isi iubeste copilul, vrea sa se asigure ca fiica noastra este ingrijita cum trebuie.

Si sa spunem ca prin absurd, comportamentul dumneavoastra e ireprosabil si doamna tot nu-si schimba atitudinea, chiar si atunci trebuie sa continuati sa fiti un domn pentru copilul dumneavoastra. Copilul are nevoie macar de un parinte care sa nu plateasca polite cu el. Cautati solutii, nu certuri distructive.
I-ati reprosat cumva ca v-a dat copilul abia seara? De curiozitate.

Brokenangel, chiar daca fostul partener nu pare interest de copil, e bine ca are in dumneavoastra un parinte de nadejde. In rest, in viata, totul se compenseaza. Si ceea ce ii lipseste acum celui mic, se va traduce in alt mare bine mai incolo.


Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
When, utilizator
Dl AgainstPAS - suntem in proces si vrea sa dea bine pt ca deja are o plangere penala pt ca nu mi-a dat copilul la program. Acum vrea sa pozeze in mama grijulie prin aceste exagerari cand stie f bine ca ma deranjeaza (nu pt ca le consider ceva anormal ci din cauza felului in care decurg).

Intr-adevar am noroc...deocamdata pt ca inca ii respect conditiile ei...dar dc avem aceleasi drepturi si obligatii - de ce un parinte trebuie sa-l conditioneze pe celalalt folosind copilul pe post de moneda de schimb?

Dl When, inteleg perfect abordarea situatiei si, dupa cum va spuneam, s-a intamplat asa....dar cand tu ii trimiti poze cu copilul fericit si ea iti spune ca e trist si plange....cam ce s-ar mai putea face? Eu sa fiu domn in continuare...da...desi e inutil atata timp cat ei ii fac placere mai mult acuzele decat sa-si vada copilul fericit.

Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
CostinIancu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare hotarare judecatoareasca Chris79 Chris79 Am 2 copii cu cineva si s-a pronuntat o Hotarare Judecatoreasca prin care printre altele se specifica ca mama sa permita copiiilor sa tina legatura cu tatal ... (vezi toată discuția)
Hartuire mama prin intermediul copilului g_iulia1974 g_iulia1974 buna ziua, fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede asa ceva, el doreste sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a-mi lua copilul in vacante copariu copariu in urma divortului , instanta mi-a acordat dreptul de a-mi lua copilul in vacante ( 1 sapt in vacanta de primavara , 2 sapt. in vacanta de vara si 1 sapt in ... (vezi toată discuția)