avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire la a doua casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire la a doua casatorie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.
Cazul concret:
Mama mea a murit in iunie 2006. Tatal meu s-a recasatorit in august 2008. Abia atunci am facut succesiunea dupa mama (dupa casatoria tatalui). Acum, dupa aproximativ 1 an de la casatorie, sotia tatalui meu l-a parasit. Din motive religioase, tatal meu nu vrea sa divorteze, dar vrea sa faca un act prin care sa se asigure ca sotia nu va primi nimic la decesul lui.
Tinand cont ca are o varsta destul de inaintata si ca sufera de o boala care evolueaza destul de rapid, ar vrea sa rezolve aceasta "problema" cat mai repede.
Care ar fi cea mai buna solutie?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 11:49, 20 August 2009
Sotia supravietuitoara este mostenitor rezervatar, deci daca tata lasa bunuri la mostenire, atunci dansa va mostei o parte din masa succesorala, indiferent de vointa tatalui Dvs.

Insa in cazul incare tata va vinde (cu act autentic) toata averea lui sau incheiati un contract de intretinere cu dansul prin care el va da toata averea in schimbul intretinerii, atunci tata Dvs. nu va lasa nimic, de nimeni nu va mosteni nimic.
Ar trebui sa aveti in vedere ca boala de care sufera sa nu fie de natura a-i afecta discernamantul.
Iar daca asa stau lucrurile sa aveti grija sa aveti acte medicale care sa confirme existenta discernamantului la data incheierii actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cesar cesar buna ziua! pot sa-mi fac testament chiar daca eu si frati mama am facut la notar doar actul de mostenitor dupa decesul tatalui? nu am posibilitati sa deschid ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni totul? michirec michirec Sotia mea are o sora;tatal lor nu are discernamant din cauza unei boli psihice;mama s-a hotarat sa faca testament si sa lase totul cumnatei mele, excluzand-o ... (vezi toată discuția)