buna ziua. va rog sa imi spuneti cum se procedeaza in situatia unui proces suspendat ( pentru a gasi o modalitate amiabila de stingere a litigiului cu un mostenitor minor) . taxa de timbru datorata de parat reclamant este neachita integral iar taxa de timbru datorata de reclamant ( decedat in timpul procesului) este achitata partial.
cam ce urmeaza sa dispuna instanta cu privire la proces si la taxe ?ce prevede legea in acesta situatie ? multumesc f mult
Buna ziua,
Daca se va solicita repunerea pe rol se va dispune achitarea in totalitate a taxelor si a taxei de repunere pe rol.
Daca nu se solicita si se perima banii dati raman ai statului.
Multumesc f. mult . totusi nu sunt lamurita
cine poate cere repunerea pe rol ? instanta poate cere din oficiu repunerea pe rol fiind vorba de un minor ? daca nu am platit taxa mai sunt obligata sa platesc daca nu se mai judeca ? ( stiam ca se poate restitui o suma daca valoarea platita este mai mare decat se cuvenea in cazul meu taxa de 8600 lei este f mare si nu imi pot permite nici macar esalonata avand si credite si un copli minor la scoala , se mai pronunta instanta cu privire la taxa de timbru cand se perima ) si o alta intrebare ce act pot face pentru a incheia pe cale amiabila litigiul cu fiul meu ( sa ii revina cota parte din ce ar fi primit la partaj fostul sot )am facut testament dar instanta a precizat ca se poate contesta si nu este un act in avantajul minorului?
multumesc
~ final discuție ~