avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru datorata de persoana decedata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru datorata de persoana decedata

buna ziua. va rog sa imi spuneti cum este corect sa precedez in acesta situatie
fostul sot cu care eram in proces avea de plata o taxa de timbru judiaciar . ( a achitat partial )in timpul procesului anul acesta a decedat ,ramanad mai mult de jumatate de plata din taxa respectiva , de la adm financiara a venit o instiintare de plata pe numele lui cu diferenta de plata .
procesul este suspendat. in acest dosar aveam si eu de platit o taxa de timbru judiciar dar eu nu am platit nimic in speranta ca voi castiga procesul si ii va impune fostului sot cheltuieli de judecata si taxa de timbru , va rog sa imi spuneti cum este corect sa procedez atat pt partea care trebuie sa o platesc eu cat si pt fostul sot trebuie sa anunt la taxe sa il stearga din evidentele lor? pana se decide prin hotarare judecatoreasca cum stim ce avem de plata fiecare ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Petrina29 , utilizator 16:07, 3 August 2016
Un proces se judeca daca se plateste taxa judiciara de timbru,, cu exceptia cazurilor prevazute de lege.
In cazul in care nu platiti, procesul nu va mai continua.
Procesul este suspendat, fiinfca partea a decedat. In acest caz , mostenitorii ar trebui sa intervina/introdusi in proces. Deci trebuie ca procesul sa fie reluat, apoi ar trebui sa platiti taxa judiciara de timbru.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Marian Bucur, Avocat
multumesc pt raspuns. au fost introdusi in proces mostenitorii ( fiul meu minor) si o fiica dintr-o alta casatorie, fiica a renuntat la judecta si la ce ii revine din partea tatalui( e vorba de un partaj si accesiune imobiliara artificiala) si a ramas suspendat procesul pentru a gasi o modalitate amiabila de stingere a litigiului intre mine si fiul meu . taxa mea de timbru a foast esalonata in rate dar nu am platiti nimic , la fel si taxa fostului sot a fost esalonata dar el a platit 3/4 din total .
cum trebuie procedat in acesta situatie , pe numele meu nu a venit nicio instiintare de plata asa cum a venit pe numele fostului sot ? sa astept decizia instantei sau trebuie oricum achitata?
multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Petrina29, utilizator
Intervenţie moderator

Am rugămintea să nu deschideți același subiect de mai multe ori (pct. 3.3 din regulamentul Forumului). Dacă mai aveți întrebări sau dacă situația din întrebarea inițială este în continuare nerezolvată, continuaţi discuţiile începute. Am șters discuția care o continua pe aceasta și am postat mesajele mai jos. Mulţumesc!

Gabriela Pintea

Petrina29 a scris:
buna ziua. va rog sa imi spuneti cum se procedeaza in situatia unui proces suspendat ( pentru a gasi o modalitate amiabila de stingere a litigiului cu un mostenitor minor) . taxa de timbru datorata de parat reclamant este neachita integral iar taxa de timbru datorata de reclamant ( decedat in timpul procesului) este achitata partial.
cam ce urmeaza sa dispuna instanta cu privire la proces si la taxe ?ce prevede legea in acesta situatie ? multumesc f mult

Av. Gabriel Klein Kiritescu a răspuns:
Buna ziua,
Daca se va solicita repunerea pe rol se va dispune achitarea in totalitate a taxelor si a taxei de repunere pe rol.
Daca nu se solicita si se perima banii dati raman ai statului.

Petrina29 a scris:
Multumesc f. mult . totusi nu sunt lamurita
cine poate cere repunerea pe rol ? instanta poate cere din oficiu repunerea pe rol fiind vorba de un minor ? daca nu am platit taxa mai sunt obligata sa platesc daca nu se mai judeca ? ( stiam ca se poate restitui o suma daca valoarea platita este mai mare decat se cuvenea in cazul meu taxa de 8600 lei este f mare si nu imi pot permite nici macar esalonata avand si credite si un copli minor la scoala , se mai pronunta instanta cu privire la taxa de timbru cand se perima ) si o alta intrebare ce act pot face pentru a incheia pe cale amiabila litigiul cu fiul meu ( sa ii revina cota parte din ce ar fi primit la partaj fostul sot )am facut testament dar instanta a precizat ca se poate contesta si nu este un act in avantajul minorului?

multumesc
multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil sa ma judec cu propriul copil de 6 ani ????? tinaa tinaa buna ziua. va rog frumos sa ma indrumati ce sa fac in situatia in care va trebui sa ma judec cu fiul meu de 6 ani. sunt intr-un proces( partaj si accesiune ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru datorata dosar perimat Petrina29 Petrina29 buna ziua.va rog sa ma imi spuneti daca este corect sa platesc o taxa de timbru de 9000. lei intr-un dosar perimat ( fostul sot care m-a dat in judecata a ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj crista26 crista26 Buna seara...eu sunt in proces de partaj cu fostul meu sot ...El a deschis procesul dar in aceea cerere de deschidere a procesului nu a specificat ca ... (vezi toată discuția)