avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proces de partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

proces de partaj

Buna seara...eu sunt in proces de partaj cu fostul meu sot ...El a deschis procesul dar in aceea cerere de deschidere a procesului nu a specificat ca apartamentul este luat cu credit bancar. dupa primul termen trebuit sa facem o cerere reconventionala pt adaugarea creditului ....si in urma acestei cereri mi-a venit mie sa platesc taxa de timbru ...este ceva normal ...el refuzand sa plateasca taxele de trimbru deoarece a facut cerere de ajutor ......Intrebarea mea este ...este normal ca eu care sunt parata sa platesc taxa de trimbru ?
Cel mai recent răspuns: Andrei Stefan Placinta , Avocat 22:00, 1 Decembrie 2016
Prin cererea reconventionala introdusa nu mai aveti calitatea de parata, ci de parata-reclamanta, de aceea vi s-a pus in vedere sa achitati taxa de timbru. Pentru cererea dvs. reconventionala, nu pentru cererea de chemare in judecata avand ca obiect partajul al fostului sot. Puteti face si dvs. cerere de ajutor public judiciar pentru a fi scutita de taxa, cererea partii adverse nu are nicio legatura cu a dvs. Dar atentie: in termen de 5 zile de la instiintarea ca aveti de plata taxa de timbru. Potrivit OUG 80, daca aveti venituri lunare sub 500 de lei.
Prin depunerea cererii reconventionale ati dobandit calitatea de reclamant , si prin urmare sunteti obligata sa platiti taxa de timbru in urma depenurii cererii reconventionake

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ANDRONESCU ANDRONESCU 1.La partajarea bunurilor am cerut o cota de 60%. Am platit o taxa pentru diferenta de 10%. In conditiile in care nu voi primi aceasta cota, din bunurile ... (vezi toată discuția)
Cand pot depune cerere pentru a beneficia de oug nr. 51/2008? cerebel33 cerebel33 in calitate de parat cand pot depune cerere in dosarul de partaj,pentru a beneficia de oug 51/2008 privind taxa judiciara de timbru? fac mentiunea ca in curand ... (vezi toată discuția)
Buna denyisa denyisa in cazul unui partaj de apartament se plateste taxa de timbru de catre cei doi soti? (vezi toată discuția)