avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj - calcul sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj - calcul sulta

In discutiile pentru a cadea de acord asupra sultei, partenerul cere jumate din tot ce considera ca am pus in comun la construirea casei:
- costuri initiale pt contractarea creditului (taxe, comisionae banca, etc)
- costuri initiale de la notariat
- asigurare casa la initierea imprumutului...

Chiar asa? Acestea sunt costuri considerate ca si partajabile?
In plus, sunt cazuri unde eu am pus bani din propriul buzunar, cash pentru investitii in casa cu intelegerea ca el imi va da pe parcursul anilor jumate din acei bani (in general imparteam totul la 2, nu tineam bani la comun decat strict pe cheltieli). Nu mi-a mai dat...ca am ajuns in situatia ca ne despartim dar imi cre sa ii returnez ce a apucat sa dea.
Mi se pare total nedrept, cand eu am tot sarit cu banii pe loc si am avut incredere ca mi-i returneaza, acum sa fac fata din nou tot pe loc, dupa ce oricum, daca mi-ar fi returnat la timp, aveam si eu cum sa imi gestionez economiile.
Tot spune ca pana la urma e ca si cum mi-am cumparat singura cu banii mei ce e in casa....dar daca stiam ca doar pe mine ma bazez, in cele din urma, as fi calibrat si eu altfel investitiile. Asa ceva se ia in considerare intr-o negociere...fie ea si la mediator.

Mi se pare un mare abuz de incredere si simt ca platesc doar entru prostia mea.
In plus, faptul ca cere bani inapoi de pe orice investitie nu il inteleg. E ca si cum ar fi stat in casa fara sa contribuie cu altceva decat cheltuieli curente....
E normal asa?
Unde statea el si nu platea decat contributie la chelt curente?

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:16, 1 August 2016
Prezumtia ca, sotii au contribuit fiecare in proportie de 50% la chetuielile ce decurg din casatorie este una relativa asa ca,poate fi rasturnata prin orice mijloc de proba:inscrisuri, martori,recunoasterea partii adverse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare-partaj GINGER GINGER Prin abuz de incredere din partea soţului şi al socrilor mei mi-am investit banii din vânzarea apartamentului meu dinainte de căsătorie intr-o casă de ... (vezi toată discuția)
Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 8 ani de la divort doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant... Am achizitionat in 1997 un apartament ... (vezi toată discuția)