avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj-divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj-divort

Buna ziua.
Dupa 19 ani de casnicie la partajul in divort, i-mi revine ceva daca imobilul in care am locuit impreuna cu sotul meu,baiatul nostru si soacra mea este intabulat pe socrul meu actualmente decedat(dec.2008).Mentionez ca dupa decesul socrului meu nu s-a facut succesiune,soacra mea traieste iar sotul meu mai are o sora, care faptic nu locuieste cu noi in acel imobil dar scriptic da(domiciliul in actul de identitate al ei atesta acest lucru).As dori sa mai fac o mentiune: in toti accesti ani de casnicie eu si sotul meu am investit enorm de mult in accel imobil.As dori tare mult un raspuns pentru care va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:38, 1 August 2016
Daca imobilul este intabulat pe numele socrului inseamna ca acesta este proprietatea socrului/socrilor. Chiar daca succesiunea s-ar fi facut in timpul casatoriei dvs. cota partea care ii revenea exsotului era considerata bun propriu acestuia. Aveti doar un drept de creanta pentru investitiile facute in imobli, investitii pe care trebuie sa le dovediti cu documente sau prin recunoasterea acestora de catre exsot si exsoacra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune liluca liluca Buna ziua, Socrul meu a decedat anul acesta, soacra mea traieste si urmeaza sa faca succesiunea,are doi copii respectiv pe sotul meu si inca o fata,locuieste ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Partaj cadarg cadarg As dori sa ma lamuriti cu urmatorul aspect .Eu vreau sa intabulez o casa cu gradina dar pe titlul de proprietate este trecuta si o sora de-a socrului care nu a ... (vezi toată discuția)