avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programare obligatorie concediu intr-o anumita luna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programare obligatorie concediu intr-o anumita luna din an

Angajatorul (stat) insista sa imi programez concediul pe anul viitor intr-o anumita luna din an. Eu am nevoie de concediu de odihna in alta perioada, nu cadem la intelegere. Nu poate fi modificat regulamentul doar pentru o singura persoana, adica pentru mine in sensul ca sa se prevada ca C.O. sa fie pentru toti angajatii intr-o anumita luna. Este legal sa se recurga la amenintari si reprosuri din partea angajatorului ? Eu cred ca nu. cUM SE POATE SOLUTIONA ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 1 August 2016
1. Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz in serviciu.

2. Solutia este sa va adresati forurilor ierarhice sau instanta de judecata.

Art. 245 C.mun.
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu+ zile libere legallegal legallegal Buna ziua, as fi pe deplin recunoscator daca m-ati putea ajuta si pe mine cu mai multe informatii. Pe scurt, lucrez intr-o firma unde activitatea se desfasoara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori să știu dacă angajatorul are dreptul să ... EllyElena EllyElena Bună ziua. As dori să știu dacă angajatorul are dreptul să oblige salariatul să-și ia concediu de odihnă fără acordul acestuia . Mai precis , în ... (vezi toată discuția)
Nota interna angajator - interzicere efectuare concediu de odihna emilia-gabriela emilia-gabriela Buna ziua, Este legal ca angajatorul sa dea o nota interna prin care sa interzica angajatilor efectuarea concediului de odihna pentru o perioada ... (vezi toată discuția)