Of, of, domnule avocat, multumesc foarte mult. Am avut aceasta discutie cu 10 si cu 3 ani cu diverse persoane, juristi, executori. Si toti aproape au concluzionat ca DREPTUL de a cere incuviintarea executarii silite este prescris, nu ipoteca. La ipoteca, cazul meu, e 10 ani si nu e cazul aici de prescriptie. Da, am ipoteca pe un apartament.
Insa creditorul, se pare, nu mai poate primi incuviintarea executarii silite, mai multi avocati spun asta, e pe codul vechi, asa e si au trecut 3 ani. Sa mai spun ca a renuntat la executare din motive doar de el stiute? Traiesc un cosmar cand ma gandesc ca eu castig contestatia asta si el poate cere o alta executare.
Problema se pune ce se va intampla mai departe. Eu ma judec cu acest creditor din anul 2012 pe contestatia asta care e inca la fond.
Nu stiu daca la acest moment se mai poate cere ceva in contestatia la executare, ne aflam la final... Nu e prea tarziu sa cer perimarea sau sa cer constatarea prescriptiei?
~ Conținut șters la cerere ~
Va rog sa imi spuneti cum poate creditorul valorifica ipoteca in cazul in care, dupa cum se vede, el nu poate executa silit si apartamentul reprezinta singura mea locuinta.
Va multumesc.
Ceva este greșit în cele afirmate de dumneavoastră.
Dacă a renunțat creditorul la executare, ce contestați dumneavoastră? Termenul de prescripție este de 3 ani, în cazul dumneavoastră, nu de 10.
Pai nu e nimic gresit. Eu am contestat in 2012 executarea inceputa de creditor, o firma de recuperare creante. Probabil ca nu ati citit cu atentie.
In 2016, creditorul meu, recuperatorul, renunta de buna voie - nu stiu motivele - la executare.
Da, asta am priceput ca e prescris dreptul de a cere executarea silita, ca au trecut 3 ani de la ultima forma de executare.
Nu e prescrisa insa ipoteca si intrebarea mea era ce poate face creditorul cu ea odata ce eu de buna voie nu voi pleca din locuinta si el nu ma poate executa silit. Sa zicem ca o vinde dar si cel care va cumpara, poate el executa? Nu stiu ce poate face el cu ipoteca mea.
Multumesc.