avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... suspendare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

suspendare firma

am si eu o intrebare ...daca suspend firma pe 3 ani ,mai sunt obligata sa platesc datoriile la stat si la furnizori?????ce ar trebui sa fac daca magazinul a dat faliment??????va multumesc anticipat.
Bineinteles ca trebuie sa platiti datoriile catre furnizori.SI MAI ALES LA STAT
Daca magazinul a dat faliment, introduceti cerere de faliment, nu suspendati activitatea firmei.
In caz de suspendare statul va formula la un moment dat el cerere de faliment, iar pana atunci o sa curga majorari si dobanzi incat veti plati de 3 ori debitul actual. Mai mult,fapta administratorului care stie ca firma e in insolventa si nu depune cerere de faliment constituie infractiune (e adevarat ca in prezent nu prea sunt urmarite asemenea fapte,dar nu se stie peste 3 ani ce va fi).
Daca formulati acum cererea de faliment, cand mai sunt mii de firme in faliment, exista sanse mari ca dosarul de faliment sa se inchida relativ rapid, mai ales daca nu sunt bunuri pe firma, si administratorul sa nu pateasca nimic. in prezent sunt rare cazurile in care e atrasa raspunderea administratorului.
prin urmare cred ca cea mai buna solutie pt dvs e sa declansati procedura insolventei, nu sa suspendati activitatea firmei, mai ales ca aveti datorii la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea civila a administrator in caz de faliment si datorii tot_yo tot_yo Va salut. Am avut o firma in domeniul agriculturii, care acum are activitatea suspdentata. M-a actionat prestatorul de servicii in judecata, castigand ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)