avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente

Buna ziua,
Am un salariat care nu a mai venit la munca de mai bine de 1 saptamana, l-am pus absent nemotivat, am inceput cercetarea disciplinara si nu s-a prezentat, dar nici confirmarea de primire a instiintarii inceperii cercetarii disciplinare nu am primit-o.
Temerea mea cea mare este sa nu apara cu un certificat medical, deoarece, inainte de a absenta nemotivat a solicitat o adeverinta medicala, dupa care s-a facut nevazut.
Am 2 intrebari:- ii pot face incetare cim , chiar daca nu am primit confirmarea de primire a informarii de cercetare disciplinara?
- daca aparare cu un certificat medical ( dupa ce ii incetez cim) ce fac?
Cum ma sfatuiti sa procedez. Mentionez faptul ca , contractul nu l-am suspendat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 15:09, 3 August 2016
comancorinaadelina a scris:

....
- daca aparare cu un certificat medical ( dupa ce ii incetez cim) ce fac?
Cum ma sfatuiti sa procedez. Mentionez faptul ca , contractul nu l-am suspendat.

Multumesc

V-a anuntat ca este in concediu medical, chiar daca v-a solicitat acea adeverinta ?

Potrivit , Ordinului MS/CNAS nr. 60/32/2006, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.

Nu a anuntat.
Sa inteleg ca , daca nu si-a insusit obligatia de a anunta ca ar avea un certificat medical, eu pot inceta cim fara probleme?
Aceasta este si opinia mea ... atat timp cat nu a fost anuntat angajatorul , acesta este indreptatit sa ia anumite masuri impotriva unui salariat.

Daca ar fi anuntat ca este in concediu medical, atunci problema se punea altfel.
Va rog frumos sa-mi faceti referire la art. din lg / ordin sus mentionat/a, sa ma pot documenta si eu.
Ordinului MS/CNAS nr. 60/32/2006,
multumesc
Ordinul nr.60/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate

art.81
(1) Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în prima zi lucrătoare.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Salariatul a anuntat la cateva zile ca este in cm anymaryh anymaryh Buna ziua, Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: in ziua de 16.11.2017, un salariat a avut o discutie contradictorie cu seful cu referire la ... (vezi toată discuția)
Data decizie incetare, 61, a alinadobre alinadobre In situatia in care un salariat este convocat pt a fi cercetat disciplinar (pt. absente nemotivate) si nu se prezinta la convocare, se face proces verbal, apoi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical misu1972 misu1972 Buna ziua, la cat timp dupa obtinerea concediului medical, angajatul trebuie sa anunte angajatorul de noua sa situatie ? am un angajat care a lipsit 5 zile ... (vezi toată discuția)