avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil pentru ambii parinti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil pentru ambii parinti

Buna ziua.
Urmeaza sa intru in concediu crestere copil din luna august 2016 si as vrea sa stiu daca dupa 5 luni de concediu pentru mama poate sa beneficieze tatal de concediu crestere copil pana la perioada de 2 ani. Daca da, indemnizatia se va recalcula dupa veniturile salariale ale tatalui?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 2 August 2016
1. Da, poate mama sa intre in CCC o perioada dupa care intra tatal copilului pana ce copilul implineste 2 ani.

2. Indemnizatia pentru CCC se calculeaza pentru fiecare parinte in parte in functie de veniturile nete din cele 12 luni eligibile premergatoare nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mama vrea sa se intoarca la munca mai repede de pe icc, poate tata sa solicite acordarea indemnizatiei in continuare? anca_h anca_h Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o privinta si anume: daca un parinte, exemplu mama, care a solicitat indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc laurentiuu laurentiuu La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)