avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozitul fofetar se anuleaza?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozitul fofetar se anuleaza?

Am auzit ca din toamna se va scoate impozitul forfetar, este adevarat? se vorbeste despre asta?

Avem o firma infiintata in 2003, cu activitate 0 pana anul acesta, cand am avut 2 vanzari. Cat ar costa aproximativ lichidarea unei astfel de firme?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 10:35, 15 Septembrie 2009
eu ma raportez strict la acel aliniat (2)....in prezent impunerea se realizeaza in baza Codului fiscal care e drept s-a modificat prin OUG...care s-a promulgat prin Lege...exceptat fiind in acest caz acel "de regula" la care oricum nu ma raportez, repet ma raportez la alin (2).
Amintiti-va cand a devenit Base presedinte...s-a grabit sa promulge o lege inainte de 1 ian. a nului urmator pentru a impune cota unica de 16%, tocmai pentru ca s-a folosit de acel "de regula" dar pentru ca nu putea trece in anul urmator deoarce nu s-ar mai fi putut aplica modificarea in acel an.
corbalb a scris:

din punctul meu de vedere acest impozit nu se poate aplica in anul 2009....vezi prevederea din Codul fiscal care este in vigoare conform careia orice modificare se aplica incepand cu 1 ian. anul urmator...Deci...daca nu declar si nu platesc in 2009 impozitul minim, ci ma raportez la vechiul mod de calcul in ceea ce priveste impozitul pep profit, in instanta castig sau pierd?

Eu ,personal pledez pentru castig!...sunt incalcate mai multe prevederi legale!...daca sunt bine sustinute...rezulta castig de cauza!...insasi Guvernul a recunoscut ca este o "eroare" acest impozit forfetar!...:((
Din pacate se fac experimente pe contribuabili si noi acceptam ca rectificarea bugetara nu-i tocmeala!....
Este corect :noi am ales si defilam cu ce am ales!!!
:luck:
Profit de subiect sa atrag atentia asupra unei greseli pe care o fac unii patroni. Spun ei ca "nu mai platesc forfetarul, ca sunt zvonuri ca se scoate". Chiar daca se scoate, impozitul datorat pentru aceste luni in care a fost valabil nu se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar stelian67 stelian67 Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat. Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ? M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar babaangi babaangi Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti daca cunoasteti in legatura cu DECIZIA CURTII CONSTITUTIONALE cu privire la NECONSTITUTIONALITATEA - O.U.G. de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Impozitul minim CojocaruAlexandru CojocaruAlexandru ªtiu că impozitul pe venit este de 16%. Impozitul minim este cifra minimă din impozitul forfetar? şi el se adaugă celor 16%? O firmă plăteşte ... (vezi toată discuția)