avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E posibila intabularea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E posibila intabularea?

Buna seara! Mama mea detine un teren agricol primit de la bunica ei, insa fara a avea vreun act. Povestea e lunga deoarece bunica a avut 5 copiii din care doi au decedat inaintea ei, ea s-a predat unuia dintre nepotii fiului decedat (unul din cei doi, dupa cum am mentionat), iar acela a considerat doar de curand ca si fii bunicii, ceilalti mostenitori, pot primi titlul de proprietate (care e pe numele bunicii decedate, desigur) ca sa isi faca si ei act de intabulare pe ceea ce detin.
In fine, revenind la mama mea (nepoata bunicii cu pricina), ea are titlu de proprietate pe numele bunicii, evident, in care e trecut si terenul agricol cu pricina si doreste sa inceapa demersurile pentru intabulare. Care sunt etapele si cum se poate rezolva cu cei 3 mostenitori in viata ai bunicii, 2 vaduve si cate 3 copii de fiecare ai celor doi fii decedati, Mentionez ca unii dintre fii decedatilor sunt in strainate, dintre care o persoana in America care nu cred ca ar fi dispusa sa faca drumuri la Ambasada pt procura notariala sau alte eventuale acte, de vreme ce nu are nici un castig, ci dimpotriva cheltuiala??? Ce se poate face daca unul dintre mostenitori refuza sa colaboreze ???
Multumesc ffrumos si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:29, 2 August 2016
buna seara
Va trebui sa solicitati dezbaterea succesiunii de pe urma bunicii si apoi iesirea din indiviziune.
Dezbaterea se poate solicita fie la notar fie prin instanta.
Dupa aceia va puteti intabula imobilul (terenul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un titlu de proprietate geokan geokan hello from athens. Bunicul meu a murit in 2008 si stiam ca are niste proprietatii in Buzau.In urma decesului bunica mea nu a facut nimic doar ca mi-a aratat ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunica decedata in 1987 leusan leusan Bunica mea a decedat in 1987,a ramas mama mea si inca doi frati. Mostenirea nu a fost dezbatuta dupa bunica . Bunica a detinut o proprietate in oras compusa ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de mostenire mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Problema mea e putin mai complicata dar sper ca o sa ma intelegeti. Ambii bunici din partea mamei au decedat cu multi ani in urma, mai intai ... (vezi toată discuția)