avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din concediu crestere copil

Buna ziua,

Cand ,salariata, trebuie sa revina la munca dupa terminarea concediului crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani? Este corect ca ea sa revina cu o luna inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului?Daca copilul implineste 2 ani pe 05.09.2016, salariata trebuie sa revina la munca pe 05.08.2016?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:18, 22 August 2016
1. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci se reduce CCC al mamei cu o luna de zile, indiferent daca tatal copilului intra sau nu si el cel putin o luna de zile in CCC.
- In aceasta situatie mama copilului trebuie sa reia activitatea pe data de 06.08.2016.

2. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci mama copilului ramane in CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- In aceasta situatie mama copilului trebuie sa reia activitatea pe data de 06.09.2016.
ce conditii trebuie sa indeplineasca tatal pentru a beneficia de ccc?
1. Tatal trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si mama copilului, adica sa aiba venituri din salarii sau din activitati independente in 12 luni din cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului.

2. In luna rezervata tatalui copilului mama copilului poate relua activitatea sau poate solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Este in regula daca mama copilului doreste sa isi dea demisia in timpul concediului fara plata de o luna de crestere a copilului pana la implinirea varstei de 2 ani?
In acea luna mama face ce doreste ea, poate sa ramana la locul de munca, poate sa demisioneze sau poate lucra in alta parte, fara sa-l afecteze pe tatal copilului care se afla in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil Daliborka Daliborka Buna ziua in cauzl in care tatal este in concediu crestere copil (data nasterii copilului:27.08.15) pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului el ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil tampau gabriela tampau gabriela O salariata se afla in CCC pana la implinirea varstei de 2 ani .Copilul implineste 2 ani pe data de 27.09.2014 . Cum putem proceda pentru a fi corect si cel ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)