avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sentinta divort definitiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sentinta divort definitiva

Buna ziua.

Am primit acasa sentinta de divort prin care eu trebuie sa imi schimb actele deoarece revin la numele de dinainte de casatorie, fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara (nu ca ar avea bani sau loc de munca sa plateasca) si bebe in custodia mea exclusiva.
Intrebarea mea este: daca pe sentinta deja scrie ca este definitiva decizia, mai trebuie sa ii fac investirea ? Nici pensia alimentara nu o vreau, mai ales tinand cont ca suntem la al treilea ordin de protectie, pt primul ordin si-a luat si 9 luni de inchisoare cu executare pentru ca l-a incalcat.

Daca scrie pe decizie ca este definitiva, nu inteleg la ce ar mai fi necesara investirea.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:51, 4 August 2016
Buna seara!

Investirea cu formula executorie trebuie doar daca o puneti in executare. Daca el acorda banii de buna-voie, atunci nu trebuie investita.

Cu stima.
Trebuie sa legalizati sentinta pentru a va putea schimba actele. Aveti nevoie de ea legalizata si daca va recasatoriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara restanta Misha01 Misha01 Buna ziua, In urma unui proces lung de divort care s-a finalizat de curând, am obtinut custodia celor 2 minori aflati in intretinere. Mentionez ca actiunea ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie alimentara minor ioanadavid ioanadavid buna ziua,in cat timp se acorda pensia alimentara dupa castigarea procesului de custodie si pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata daiana_raluca daiana_raluca buna! am divortat de sotul meu,acesta pierzand procesul,fiind obligat la plata cheltuielilor de judecata si a pensiei alimentare.Acesta insa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)