avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde un imobil fara instiintarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde un imobil fara instiintarea uzufructuarului?

Am urmatoarea situatie: mama mea e trecuta cu drept de uzufruct pe o garsoniera unde eu sunt proprietar. Ma gandeam cum pot face sa o instrainez de acest drept, sa vand garsoniera fara instiintarea ei (nu o sa fie de acord) sau sa o conving sa renunte la acest drept? Stiti alte solutii? Iar daca vand, se poate vinde normal fara sa existe alte complicatii de genul transmiterea dreptului de uzufruct la viitorul proprietar? Sunt intr-o mare incurcatura, am mare nevoie de un sfat pertinent. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:06, 3 August 2016
Chiar daca nu trebuie sa ii solicitati acordul nu puteti vinde fara uzufruct. Numai daca uzufructuarul renunta la acest drept puteri vinde fara sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager florineftimie florineftimie Buna ziua, Am si eu o problema.Am o garsoniera si vreau sa o vand,dar in contract eu sunt proprietarul nudului imobil,iar mama are dreptul de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Vreau sa renunt la o proprietate unde mai are drept si uzufructuarul justme890 justme890 Acum 5 ani, am cumparat o garsoniera unde am fost trecuta ca nud proprietar si maica-mea ca avand drept de uzufruct. La momentul respectiv, n-am stiut ce ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa vand un apartament asupra caruia mama detine uzulfruct viager? LiaDDD LiaDDD Daca ma poate ajuta cineva va rog,spuneti-mi ce sanse am sa vand un ap.a carui valoare este aprox.110000 euro si asupra caruia mama detine uzulfruct viager?Am ... (vezi toată discuția)