A trecut timpul destul de rapid si am ajuns la varsta majoratului . Am terminat liceu si am sa continui studiile . Costurile sunt mari cel putin pentru mine . As avea niste intrebari la care nu am gasit si sper sa ma puteti ajuta voi .
1. Am inteles ca valoarea cuantumului nu poate fi mai mare de 25% din salariul net . Parintii fiind divortati iar tatal avand o noua familie cu un copil , cum se va calcula cuantumul? Voi primii o patrime sau o treime el avand inca un copil? Daca a-ti putea sa imi dati un exemplu de calcul m-ar ajuta foarte mult . Voi incerca sa discut cu parintele pentru aceasta pensie pe cale amiabila iar daca nu ajungem la un numitor comun sa merg sa imi cer drepturile .
2. Daca in acest timp ma voi angaja va afecta cu ceva aceasta pensie de intretinere?
Daca mai are un copil in intretinere veti primi 1/6 din venitul lui lunar net.
Daca va veti angaja, veti primi si mai putin sau deloc, functie de venitul dvs raportat la nevoia dvs.
Buna ziua,
Daca veti continua scoala tatal va fi obligat sa va transmita ca pensie alimentara (avand inca un copil) 1/6 din venitul net al sau.
Va satuiesc sa studiati art. 529 alin. 2 C.Civ.
Acel copil este din a doua casatorie dar din cate am inteles nu este pe numele lui . Are vreo importanta?
Si mai am inca o intrebare . El lucra ca sofer de tir la o firma belgiana din oras cu contract de munca de ~14 mil (nu stiu exact) . Ca sofer de tir clar nu se castiga atat si castiga ~1500 euro . In acest caz valoarea pensie se va calcula dupa suma din contractul de munca sau suma totala pe care o primeste ?
Pensie alimentare
Docuteh
Bună seara, am un copil de câteva luni dar nu sunt căsătorită cu tatăl lui, iar relația noastră a ajuns la final! Copilul poartă ambele nume! Care ... (vezi toată discuția)