avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intretinere

A trecut timpul destul de rapid si am ajuns la varsta majoratului . Am terminat liceu si am sa continui studiile . Costurile sunt mari cel putin pentru mine . As avea niste intrebari la care nu am gasit si sper sa ma puteti ajuta voi .
1. Am inteles ca valoarea cuantumului nu poate fi mai mare de 25% din salariul net . Parintii fiind divortati iar tatal avand o noua familie cu un copil , cum se va calcula cuantumul? Voi primii o patrime sau o treime el avand inca un copil? Daca a-ti putea sa imi dati un exemplu de calcul m-ar ajuta foarte mult . Voi incerca sa discut cu parintele pentru aceasta pensie pe cale amiabila iar daca nu ajungem la un numitor comun sa merg sa imi cer drepturile .
2. Daca in acest timp ma voi angaja va afecta cu ceva aceasta pensie de intretinere?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:12, 21 August 2016
Poate dura câteva luni, un an..nu e o durata standard.
Veți primi însă de la data depunerii cererii.
norby2 a scris:

Acel copil este din a doua casatorie dar din cate am inteles nu este pe numele lui . Are vreo importanta?

Nu are nici o importanță ce nume de familie poartă fratele/sora dvs.

Pentru ca are 2 copii în întreținere, veți primi maxim 16,50% din venitul net din adeverința de salariu eliberată de la locul său de muncă.
Un copil din căsătorie este automat pe numele tatălui.Dacă acel copil nu e pe numele tatălui dvs. şi nu a fost adoptat între timp de dânsul, dvs. sunteţi unicul copil faţă de acre tatăl dvs. are obligaţia de întreţinere, deci puteţi solicita 25% din veniturile sale pentru întreţinerea dvs.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca si pensie alimentara lore69 lore69 Buna ziua,am si eu 2 nelamuriri.Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a stabilit domiciliul minorei la mine(mama minorei) si s-a dispus ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara 3 copii crin84 crin84 buna ziua, Sotul are din prima casnicie 1 copil, iar in actuala casnicie 2 copii ( cel de-al 2-lea nascandu-se de curand). Plateste pensie alimentara primului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare Docuteh Docuteh Bună seara, am un copil de câteva luni dar nu sunt căsătorită cu tatăl lui, iar relația noastră a ajuns la final! Copilul poartă ambele nume! Care ... (vezi toată discuția)