avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație apartament cu drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație apartament cu drept de uzufruct

Soțul a cumpărat un apartament cu banii donați e la părinții lui în care aceștia au drept de uzufruct.
Este posibil ca el sa doneze acest apartament soție? Trebuie sa înștiințeze pe părinții lui care au drept de uzufruct?
A doua întrebare este dacă poate sa doneze doar 50% din apartament sotiei.
Cel mai recent răspuns: udaranig , utilizator 15:59, 22 Septembrie 2016
Poate sa doneze cat doreste sau chiar sa vanda apartamentul dar instrainarea se va face numai impreuna cu uzufructul.
Nu este obligat sa instiinteze uzfructuarii dar avand in vedere ca ei i-au donat banii ar fi normal sa ii instiinteze. Trebuie avut in vedere ca donatia poate fi si revocata in anumite conditii.
AM intrebat un notar si mi s-a spus ca poate sa intraineze(doneze) impreuna cu uzufructul numai daca sunt parintii (uzufructuarii) prezenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare contract donatie nickey1234 nickey1234 Buna ziua, părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie fara sarcina cristinatudor cristinatudor Buna! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: parintii mei au fost casatoriti, timp in care au dobandit un apartament ca bun comun. In anul 2001, pentru ... (vezi toată discuția)
Donatie bun imobil Bighydeva Bighydeva Buna ziua, daca proprietarul unui apartament vrea sa il doneze dar nu dispune de certificatele de deces ale parintilor nu se poate incheia donatia?Asa mi-a zis ... (vezi toată discuția)