avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare drum de acces 100 mp teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare drum de acces 100 mp teren extravilan

Buna ziua, vreau sa vind un teren pentru a crea un drum de acces de 100mp vecinului meu care a cumparat un teren fara a avea aces la el. Mentinez ca am facut dezmembrare din terenul meu in 2 loturi: lot 1a de 100 mp pe care vreau sa-l vind vecinului meu pentru ai crea drum de acces si lotul 2a restul proprietatii mele. Mentionez ca terenul este extravilan.
Cind am mers la notar am fost blocat de legea 17/2014 care spune ca trebuie sa merg la primarie sa expun oferta de teren timp de 30 de zile.
Scopul acestui teren este clar de a crea drum de acces vecinului meu, de ce trebuie sa mai expun oferta la primarie ?
Cum pot sa trec de legea 17/2014?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
ionnita, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:16, 4 August 2016
ionnita a scris:

Cum pot sa trec de legea 17/2014?

Nu se poate sari peste Legea 17 per 2014, insa vecinul dvs. are un drept de preemptiune caci este vecin, asa incat procedura este extrem de simpla, doar ca dureaza 30 de zile.
Altfel contractul ar fi nul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren pierdut la trecerea din intravilan in extravilan GIORGIANB GIORGIANB Am un teren de 870 mp extravilan care a trecut in intravilan la cererea unor vecini si a fostului proprietar ( nu mai era proprietar din 2007 iar cererea de ... (vezi toată discuția)
Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in coproprietate? ... danutza33 danutza33 Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in coproprietate? Sunt coproprietar 50% pe un teren agricol iar ruda mea a vandut la notar partea ei din ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)