avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

În urma decesului tatălui meu, fiind și titularul titlului de proprietate, au rămas ca moștenitori mama (soția defunctului), eu fiul defunctului și fiica defunctului (decedată înaintea tatălui) care are doi copii. Vă rog să-mi spuneți:
1.Care este cota parte ce revine fiecărui moștenitor;
2.Mama (soția defunctului) îmi poate ceda mie cota parte ce i se cuvine din titlu
de proprietate?
3.Eu pot ceda în favoarea mamei cota parte ce îmi revine?
În speranța că îmi veți răspunde, vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 4 August 2016
ContSters304247, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:28, 4 August 2016
cotele parti din mostenire vor fi sotia 2/8, dvs 3/8 si cei doi nepoti de fiica predecedata impreuna 3/8, adica culeg cota mamei lor.
Dupa dezbaterea succesiunii puteti face ce doriti cu cota dvs din mostenire. la fel si mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral gabiano gabiano Buna ziua! Am şi eu o mica nelamurire cu privire la cota ce se cuvine sotiei supravietuitoare în raport cu nepoţii defunctului, acestia fiind in numar de ... (vezi toată discuția)