avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Introducerea in cauza a unei institutii publice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Introducerea in cauza a unei institutii publice

Buna ziua!

As dori sa stiu care ar fi institutia de drept care ar justifica introducerea in cauza a unei institutii publice ierarhic superioara celei care este reclamanta.
Situatia pe scurt este urmatoarea : o institutie publica cheama in judecata persoane fizice (pentru anularea unor acte/certificate) ca urmare a unei Adrese primite de la institutia ierarhic superioara (din Bucuresti), instituite care in baza unor acte legislative coordoneaza, indruma, etc. activitatea reclamantei.
Va multumesc!
PS : va intreb din punctul de vedere al reclamantei, instituia publica.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2016
andrearox, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 00:19, 12 August 2016
Chemarea în judecată a altor persoane este reglementata de art.68 si urm.din C.proc.civ.

art.68
(1) Oricare dintre parti poate sa cheme in judecata o alta persoana care ar putea sa pretinda, pe calea unei cereri separate, aceleasi drepturi ca si reclamantul.
(2) Cererea facuta de reclamant sau de intervenientul principal se va depune cel mai tarziu pana la terminarea cercetarii procesului inaintea primei instante.
(3) Cererea facuta de parat se va depune in termenul prevazut pentru depunerea intampinarii inaintea primei instante, iar daca intampinarea nu este obligatorie, cel mai tarziu la primul termen de judecata.
Da, asta stiu, am invocat articolul. Institutia ierarhic superioara ar putea raspunde alaturi de institutia inferioara? Sunt sanse ca pîrîţii să cîştige şi să se lase şi cu obligaţia de a plăti nişte sume...
Institutia ierarhic superioara, intr-adevar, ar putea raspunde alaturi de institutia inferioara daca aceasta va fi obligata la plata unor sume.
Obligatiile solidare intre debitori opereaza in conditiile prevazute de art.1.443-1.446 NCC.
As putea invoca deci raspunderea delictuala.

Alte discuții în legătură

Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns de la csm? Just-drept Just-drept In cazul in care am trimis o plangere catre CSM impotriva unui magistrat care in loc sa lucreze si sa respecte legea in vederea solutionarii,bazandu-ma pe ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni executare lucrare in mod gresit gica_ungureanu gica_ungureanu Se încalcă vreo lege în cazul în care ești plătit și execuți o lucrare greșită? Există sancțiuni? Nu mă refer la medici. Ei au parcă o lege a ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Speta: o institutie publica da in judecata un S.C. -pt recuperare sume. Consiliul local, ca entiate ierarhic superioara institutiei publice ... (vezi toată discuția)