avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Introducerea in cauza a unei institutii publice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Introducerea in cauza a unei institutii publice

Buna ziua!

As dori sa stiu care ar fi institutia de drept care ar justifica introducerea in cauza a unei institutii publice ierarhic superioara celei care este reclamanta.
Situatia pe scurt este urmatoarea : o institutie publica cheama in judecata persoane fizice (pentru anularea unor acte/certificate) ca urmare a unei Adrese primite de la institutia ierarhic superioara (din Bucuresti), instituite care in baza unor acte legislative coordoneaza, indruma, etc. activitatea reclamantei.
Va multumesc!
PS : va intreb din punctul de vedere al reclamantei, instituia publica.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2016
andrearox, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 00:19, 12 August 2016
art. 221 din CC “Dacă prin lege nu se dispune altfel, persoanele juridice de drept public sunt obligate pentru faptele licite sau ilicite ale organele lor, în aceleaşi condiţii ca persoanele juridice de drept privat.”

Imposibilitatea de individualizare a autorului faptei ilicite Art. 1.370
Daca prejudiciul a fost cauzat prin actiunea simultana sau succesiva a mai multor persoane, fara sa se poata stabili ca a fost cauzat sau, dupa caz, ca nu putea fi cauzat prin fapta vreuneia dintre ele, toate aceste persoane vor raspunde solidar fata de victima.

Raspunderea solidara Art. 1.382
Cei care raspund pentru o fapta prejudiciabila sunt tinuti solidar la reparatie fata de cel prejudiciat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns de la csm? Just-drept Just-drept In cazul in care am trimis o plangere catre CSM impotriva unui magistrat care in loc sa lucreze si sa respecte legea in vederea solutionarii,bazandu-ma pe ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni executare lucrare in mod gresit gica_ungureanu gica_ungureanu Se încalcă vreo lege în cazul în care ești plătit și execuți o lucrare greșită? Există sancțiuni? Nu mă refer la medici. Ei au parcă o lege a ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Speta: o institutie publica da in judecata un S.C. -pt recuperare sume. Consiliul local, ca entiate ierarhic superioara institutiei publice ... (vezi toată discuția)