avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiez de CO daca am fost in concediu de cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiez de CO daca am fost in concediu de cresterea copilului

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la concediu de odihna integral daca am fost in concediu de cresterea copilului pana azi 4.08.2016? Doresc sa intru in concediu de odihna din a doua zi in care ma intorc la serviciu din concediu de crestere copil si ulterior dupa terminarea CO sa revin in concediu de cresterea copilului pana la varsta de 3 ani, pentru ca fetita mea are probleme de sanatate si este in investigatii medicale pentru acordarea certificatului de incadrare in grad de handicap. As vrea sa stiu daca pot solicita concediul de odihna la serviciu desi am lucrat efectiv doar 1 zi anul acesta si apoi sa revin in concediu de cresterea copilului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iolanda15 , utilizator 13:19, 6 August 2016
1. Art. 145.C.mun.
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Prin urmare, perioada de CCC nu este prevazuta in textul Codului Muncii ca perioada de activitate prestata pentru care se acorda CO.

CCC nu intra in categoria concediilor medicale si , prin urmare, afecteaza durata concediului de odihna.

2. Concediu de odihna se acorda proportional cu perioada lucrat.
Multumesc pentru raspuns! Acelasi raspuns l-am primit si eu acum de la salarizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pe perioada cic Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Ma întorc la serviciu din cic dupa 1 an si 11 luni. Pe perioada concediului de crestere am zile de concediu de odihna pe care le pot lua cand ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna vs ccc Nickolemi Nickolemi In situatia in care un angajat se afla in concediu medical mai multe luni calendaristice, dar nu tot anul intreg, beneficiaza de concediu de odihna pentru anul ... (vezi toată discuția)