Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la concediu de odihna integral daca am fost in concediu de cresterea copilului pana azi 4.08.2016? Doresc sa intru in concediu de odihna din a doua zi in care ma intorc la serviciu din concediu de crestere copil si ulterior dupa terminarea CO sa revin in concediu de cresterea copilului pana la varsta de 3 ani, pentru ca fetita mea are probleme de sanatate si este in investigatii medicale pentru acordarea certificatului de incadrare in grad de handicap. As vrea sa stiu daca pot solicita concediul de odihna la serviciu desi am lucrat efectiv doar 1 zi anul acesta si apoi sa revin in concediu de cresterea copilului? Multumesc!
1. Art. 145.C.mun.
.... (4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....
Prin urmare, perioada de CCC nu este prevazuta in textul Codului Muncii ca perioada de activitate prestata pentru care se acorda CO.
CCC nu intra in categoria concediilor medicale si , prin urmare, afecteaza durata concediului de odihna.
2. Concediu de odihna se acorda proportional cu perioada lucrat.