avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in natura

Buna ziua,

In urma unui divort din anul 1985, nu s-a facut partajul la timpul acela, ci a intrat pe rol abia in clipa de fata.
Cu banii din cadourile de nunta, sotul si sotia au cumparat un imobil compus din 2 camere si un hol. Sotia a parasit domiciliul conjugal cu amantul, sotul a ramas in locuinta, si-a refacut viata si a adus imbunatatiri imobilului: a mai construit o camera, bucatarie si baie (+ magazie si garaj) + gaze, apa, canalizare, gresie,faianta etc. Suprafata construita este de aprox 100 m patrati si terenul de aprox 480 m patrati.
Sotul, care a locuit acolo in tot acest timp, doreste sa ramana acolo, impartind terenul si oferindu-i fostei sotii partea ei. (in conditiile in care nu isi poate permite sa ii dea bani).
Expertul care a stabilit valoarea imobilului spune ca nu se poate partaja in natura, si ca trebuie scos totul la licitatie. Oare chiar nu exista solutie? Chiar trebuie scos la licitatie?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:40, 5 August 2016
Cel care a locuit acolo și a adus îmbunătățiri are tot dreptul să solicite atribuirea imobilului, dar trebuie să îl despăgubească pe celălalt pentru partea lui din bun. Se va lua în considerare aportul la dobândirea bunului din momentul în care părțile erau căsătorite.
Dacă nu are bani să plătească sulta este normal ca bunul să fie vândut, la licitație sau de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familial, partaj bun comun ciobanuconstantin ciobanuconstantin Acum 17 ani ,sotul a parasit domiciliul conjugal ,sotia raminind in apartament cu 2 copii inca minori,aducind multiple imbunatatiri locuintei. ... (vezi toată discuția)
Cota parte din moștenire pentru soțul care a adus îmbunătățiri ... Mary136 Mary136 Cota parte din moștenire pentru soțul care a adus îmbunătățiri imobilui Bună ziua, Am următoarea speta: bunica a decedat, iar casa unde a locuit ... (vezi toată discuția)
Partaj- imbunatatiri aduse imobilului socrilor 28lacra 28lacra Va rog sa-mi spuneti cum se face partajul in situatia in care cei doi soti au locuit intr-o locuinta construita de parintii unuia dintre soti (si pe terenul ... (vezi toată discuția)