Cota parte din moștenire pentru soțul care a adus îmbunătățiri imobilui
Bună ziua,
Am următoarea speta: bunica a decedat, iar casa unde a locuit împreună cu soțul și cei 3 copiii a fost moștenire de la părinții ei. Acum, când o sa se facă succesiunea, o sa primească fiecare din cei 4 câte 25% din proprietate.
Desigur, trăind o viata împreună, acolo s-au adus multe îmbunătățiri de către amândoi (soțul și soția). Exista chiar și 2 hotărâri judecătorești de prin anii 1987-1988 când bunica în cauza s-a judecat cu fratele ei ca să facă partajul , care spune asa : "în cauza s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice care concluzionează ca valoarea locuinței este de 23.199 lei, valoarea îmbunătățirilor suportate de reclamanta este de 12.146 lei iar valoarea lotului teren este de 213 lei."
Apoi:"constata ca masa partajabila se compune din imobilul construcție veche compusa din 3 camere, bucătărie, marchiza și hol (mai puțin îmbunătățirile în valoare de 12.146 lei aduse de către reclamanta și soțul său) și terenul de 250 mp, valoarea ramasa de împărțit fiind de 11.246 lei... Se ia set ca celelalte construcții de pe teren aparțin în exclusivitate reclamantei și soțului acesteia".
Astfel, întrebarea este, dacă dpdv legal bunicul ar putea sa beneficieze de mai mult de 25% având în vedere cele de mai sus? Desigur, ca a muncit o viata acolo și a investit una alta, dar nu a știut ca în cazul moștenirii nu o sa aibă cota parte 1/2 ca în cazul achiziției.
Iesire indiviziune
apepe
Se mosteneste un imobil compus din 2 cam, 1 antreu, 1 marchiza, total 38 mp. si teren mic cu 8 m deschidere la strada.
1/2 mosteneste A si 1/2 mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Mostenire
adina77
buna seara
cum se face mostenirea?cat revine fiecarui mostenitor? in cazul unei a doua casatorii, sotii ambii decedati, nu sunt copii din a doua casatorie, ... (vezi toată discuția)