avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Mama mea a murit de 3 ani.În prezent suntem tatăl,eu o soră şi un frate,toţi majori la data decesului.
1.Mai pot face Declaraţie de acceptare a succesiunii la Notariat ( a trecut mai mult de 1 an ) ?
2.Dacă unul dintre ceilalţi succesibili deschide succesiune la Notar sau la Judecătorie fără a mă înştiinţa şi fără să fiu trecut ca succesibil în demersul său,deci nu voi fi citat şi îmi pierd partea,actul de succesiune este nul ? Dacă da cum îl pot anula ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:02, 6 August 2016
1) Da, puteti da o declaratie pura si simpla la notar.
2) Nu se poate dezbate succesiunea fara dvs., iar daca se intampla asta si fara sa fiti citata, actul este anulabil, fara probleme, printr-o actiune in constatarea nulitatii actului respectiv.
(pana atunci, atentie la domiciliu din buletin vs. unde locuiti si la procedura de citare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc în belgia, dar adresa mea e în românia. de ce nu am primit și eu citație la succesiunea după bunicu'? Lucica ifrim Lucica ifrim Buna ziua am o problema bunicul meu a murit acum aproape 2 ani de zile bunica traieste ei avand 2 copii din care tatal meu a murit de ceva timp tatal meu are 2 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire sburlea corina sburlea corina Buna ziua. Socrul meu a avut o matușă care locuia la bloc și care a murit acum 10 ani. Dupa decesul acesteia, apartamentul a ramas în grija lui. La un ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda pentru a-mi vinde partea din mostenire? Zechino Zechino Bună ziua, Vă prezint următoarea situație. Suntem 3 copii la părinti, ambii parinti au decedat iar partea mea din casa as dori sa o vand. Pentru ca ... (vezi toată discuția)