avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj cu minori

Buna ziua!O intrebare am si eu daca se poate!Stau cu un barbat de 6 ani si avem impreuna doi copii de 5 ani jumatate respectiv 4 ani jumatate!Din pacate lucrurile nu mai merg asa de bine si as vrea sa plec insa nu stiu daca nu ma va afecta in privinta copiilor,nu vreau sa ii pierd,copii sunt pe numele lui chiar daca nu suntem casatoriti!Cum as putea sa obtin pensia alimentara pentru ei si cum ar trebui sa procedez?Va multumesc frumos!
Ar trebui sa formulati o actiune (denumita 'Exercitarea autoritatii parintesti') in cadrul careia sa se stabileasca:

- cine exercita autoritatea parinteasca asupra minorilor (regula este exercitarea in comun de catre ambii parinti);
- locuinta minorilor;
- pensia de intretinere;
- modul in care se exercita legaturile personale dintre parintele care nu locuieste cu copiii si copii.

Sigur, asta e o abordare generala.Situatia de fapt va configura capetele de cerere in concret.

Procesul poate fi simplificat daca parintii incheie un acord in care convin cu privire la toate aspectele care intereseaza in speta.
Daca nu, fiecare cere ce doreste, cauta sa-si dovedeasca pretentiile, se apara etc.
Instanta hotareste avand in vedere interesul superior al copiilor.

Chiar daca tatal copiilor este dispus sa solutionati amiabil problema, e bine sa aveti un avocat (impreuna), care sa puna procesul pe directia care trebuie, sa redacteze inscrisurile, sa va explice, sa va asiste etc.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
Cabinet avocat Pantu Gabriela Mihaela, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de exercitare a autoritatii parintesti in comun in timpul casatoriei? ionescucarmen ionescucarmen ati mai intalnit ca reclamanta sa introduca actiune in timpul casatoriei sa se stabileasca autoritatea parinteasca in comun si sa fie obligat tatal sa ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)